Πανελλήνιες 2018: Αυτά είναι τα θέματα -απαντήσεις Φυσικής, Ιστορίας και Πληροφορικής

Πανελλήνιες 2018: Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα σε Ιστορία για την Ο.Π Ανθρωπιστικών σπουδών, την Φυσική για την Ο.Π Θετικών Σπουδών και την πληροφορική για την Ο.Π Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τους υποψηφίους ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2018: Τα dikaiologitika news

με την υποστήριξη των φροντιστηρίων «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» ανάρτησαν τα θέματα της Ιστορίας, της Φυσικής και πληροφορικής ενώ σε λίγη ώρα θα αναρτηθούν εδώ και οι απαντήσεις των σημερινών θεμάτων των πανελληνίων 2018 για τα ΓΕΛ.

Οι 104.040 υποψήφιοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω και του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τα θέματα Ιστορίας ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Ιστορίας εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Φυσικής ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Φυσικής εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Οι απαντήσεις θα αναρτηθούν εδώ από τους ακαδημαικούς των φροντιστηρίων «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ»

Ιστορία Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Φυσική Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Θετικών Σπουδών ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Γ΄ΓΕΛ - Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τα dikaiologitika news παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις πανελλήνιες εξετάσεις 2018 και μεταδίδουν όλες τις ειδήσεις, τις εκτιμήσεις, τα θέματα και τις απαντήσεις των μαθημάτων.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό μας δελτίο με τη συμβουλευτική υποστήριξη των καθηγητών και των φροντιστών μας.

Εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου, χρονικό διάστημα στο οποίο υπηρετούμε το εκπαιδευτικό λειτούργημα, έχουν βρεθεί κοντά μας δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Μαθητές που πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μαθητές που τα πήγαν λιγότερο καλά.

Το όποιο αποτέλεσμα κρίθηκε κυρίως από την προσπάθεια και την προετοιμασία που είχαν κάνει, σε όλα τα χρόνια της σχολικής τους διαδρομής, αλλά και σε μεγάλο βαθμό από την ψυχική τους ηρεμία, τη συναισθηματική ασφάλεια και τη συγκέντρωση που είχαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του εκάστοτε μαθήματος.

Με τους περισσότερους μαθητές μας, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, επικοινωνούμε ακόμη και σήμερα. Έχουμε την τιμή και τη χαρά, ακόμη, να διδάσκουμε τα παιδιά πολλών παλιών μαθητών μας.

Το βέβαιο είναι πως η πορεία της ζωής του καθενός, σε καμία περίπτωση, δεν κρίθηκε μόνο από την επίδοσή του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η συμβουλή μας είναι να αντιμετωπίσετε αυτές τις Εξετάσεις ως μία ακόμα εμπειρία στη ζωή σας, και μάλιστα διδακτική και δημιουργική, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Οι ευκαιρίες στη ζωή μας είναι πραγματικά ανεξάντλητες, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να τις κυνηγήσουμε και να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2018 των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-6-2018: ΛΑΤΙΝΙΚΑ – Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-6-2018: ΧΗΜΕΙΑ – Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-6-2018: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ – Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 19-6-2018: ΒΙΟΛΟΓΙΑ – Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΡΙΤΗ 19-6-2018: ΒΙΟΛΟΓΙΑ – ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Οι υποψήφιοι, τη Δευτέρα εξετάστηκαν στα Μαθηματικά και στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ τους απομένουν δύο ακόμη μαθήματα.

Όσον αφορά στα Αρχαία Ελληνικά θεωρήθηκε αντιμετωπίσιμο ακόμα και από τους μέτριους μαθητές το κείμενο από την Πλάτωνος Πολιτεία, ενώ δύσκολο στην απόδοση του ήταν το κείμενο από την Αριστοτέλους Ρητορική. Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης όχι όμως, στο απαραίτητο εύρος.

Για τα Μαθηματικά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία τόνισε ότι «υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία».

Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Τα θέματα χαρακτηρίζονται παρόμοιας δυσκολίας με τα αντίστοιχα περυσινά».

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Δεν επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι κάτι το φοβερό που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, ξεχνώντας πόσες εξετάσεις έχουμε δώσει μέχρι τώρα.

Οι επιδόσεις δεν είναι «ή του ύψους ή του βάθους». Υπάρχουν αξιόλογες λύσεις στο μηχανογραφικό δελτίο για όλα τα βαθμολογικά «βαλάντια».

Δεν προφητεύουμε καταστροφές, γιατί τότε γινόμαστε ένας μικρός προφήτης· ένας προφήτης, όμως, με ειδίκευση σε αρνητικές προβλέψεις για το ίδιο μας το μέλλον! Ας μην αυθυποβαλλόμαστε, λοιπόν, αλλά ας σκεπτόμαστε θετικά! «Χτίζουμε» ένα ασφαλές περιβάλλον με τους ανθρώπους που μας γνωρίζουν καλά (γονείς, φίλοι, καθηγητές), οι οποίοι είναι βέβαιο πως και σε αυτή τη δοκιμασία θα βρίσκονται δίπλα μας.

Ηττοπαθείς σκέψεις, όπως «δεν θα τα καταφέρω», εντείνουν την ανασφάλειά μας. Αντίθετα, ρεαλιστικές σκέψεις, όπως «θα κάνω την καλύτερη δυνατή προσπάθεια», «ακόμα κι αν δεν πετύχω, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι σημαντικές, αλλά η πορεία της ζωής μου εξαρτάται και από άλλους παράγοντες», μας βοηθούν να ελέγξουμε το άγχος μας.

Δεν χρειάζεται να αναστατωνόμαστε από φήμες της τελευταίας στιγμής για SOS θέματα, που δεν επιβεβαιώνονται ποτέ.

Δεν ξενυχτάμε το βράδυ πριν από κάθε εξέταση. Καλύτερα να κλείσουμε από νωρίς τα βιβλία και να κάνουμε το πρωί μια σύντομη επανάληψη.

Η διατροφή μας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα πρέπει να είναι ισορροπημένη. Ειδικά το βράδυ της παραμονής κάθε εξέτασης, αποφεύγουμε τις διατροφικές υπερβολές και καταναλώνουμε ένα ελαφρύ γεύμα

Keywords
Τυχαία Θέματα