Παππάς: «Οι επιλογές της ΝΔ εντάσσονται στη διεθνή συμμαχία της κεντροδεξιάς με την ακροδεξιά»

Η σύγχρονη πολιτική εμπειρία αλλά και η παλιότερη έχει δείξει ότι όταν υιοθετεί κάποιος την ατζέντα της ακροδεξιάς βάζει την υπογραφή του στην πολιτική του καταδίκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό News247.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ότι υπάρχουν κομμάτια του πολιτικού προσωπικού που θέλουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως ανήκοντα στην κεντροδεξιά τα οποία υιοθετούν αυτήν την ατζέντα

συμβάλλοντας ραγδαία στην κανονικοποίησή της. «Αυτό είναι στα όρια του πολιτικού εγκλήματος», τόνισε ο κ. Πάππας και συνέχισε: «Είναι λάθος αυτά που συμβαίνουν και στην Ελλάδα με τη ΝΔ και τις επιλογές της να τα βλέπουμε απομονωμένα. Εντάσσονται σε μια διεθνή κινητικότητα η οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς επιλέγει στρατηγική συμμαχία με την ακροδεξιά. Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι αυτή η αντίληψη της ακροδεξιάς που λέει ότι κάθε χώρα μόνη της πρέπει να κοιτάει τα προβλήματά της, είτε στην οικονομία, είτε στο μεταναστευτικό, είναι απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα».

«Η ΝΔ δεν έχει ψηφίσει καμία από τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν προοδευτικές αλλαγές. Μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει προωθήσει η δική μας διακυβέρνηση, έχει πάρει πολύ συγκεκριμένη στάση σερνόμενη από την ακροδεξιά της ομάδα και στο θέμα του Μακεδονικού και πολύ συγκεκριμένη στάση στα θέματα διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Ζητήματα τα οποία θα περίμενε κάποιος από κάποιον ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο του φιλελεύθερου να έχει μάλλον θετική στάση κι όχι αρνητική. Συνεπώς είναι φανερό ότι έχουν γίνει συγκεκριμένες επιλογές, όπως το ότι ακούστηκε από σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ότι πρέπει να ληφθούν θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά. Μιλάμε για ρητορική που έχει να κάνει με την μεταδικτατορική δεξιά η οποία ζει την φαντασίωση της επανάκαμψης της δικαίωσης πολιτικών οι οποίες ήταν μαύρες για την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Για τα επεισόδια στη Γαλλία

Για τα γεγονότα στη Γαλλία ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά αυθεντικού ξεσπάσματος κι όχι μεθοδευμένου από κάποια πολιτική δύναμη, συμπληρώνοντας ότι η ακροδεξιά της Γαλλίας είναι πολύ πιο συγκροτημένη με μεγαλύτερο εκτόπισμα από ό,τι στην Ελλάδα.

Σχετικά με τη θέση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο υπουργός δήλωσε ότι «οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο κ. Μακρόν για την αλλαγή στην Ευρώπη είναι προτάσεις τις οποίες τις ακούμε με ενδιαφέρον. Εμείς δεν ανήκουμε όμως στην ίδια πολιτική οικογένεια με το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ακριβώς επειδή δεν έχει κι ένα οργανωμένο κόμμα από κάτω του που να έχει επιρροές σε συνδικάτα, στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους σοβαρούς αρμούς της κοινωνικής πολιτικής ζωής, έχει κι αυτό το αυθόρμητο κύμα να ξεσπά με χαρακτηριστικά ισχυρά απέναντι στη δική του διακυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν τα είχαμε δει από την αρχή. Προφανώς δεν ταυτιζόμαστε, έχουν άψογη συνεργασία οι δυο πρωθυπουργοί κι όσον αφορά στη βία είναι απότοκος των προβλημάτων. Προφανώς κανείς δεν θέλει να έχει πόλεις οι οποίες να καίγονται, να υπάρχουν μεγάλης κλίμακας επεισόδια κι η αποκλιμάκωση είναι κάτι το οποίο όλοι επιθυμούν».

Για τη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ

Για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «έχει κάνει μια επιλογή το Κίνημα Αλλαγής να έχει μετωπική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κάτι το οποίο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σε αυτό που και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές καταλαβαίνουν κι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται η Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό πυροδοτεί μια κινητικότητα και μέσα στο ΚΙΝΑΛ διότι είναι μια γραμμή μετωπικής αντιπαράθεσης. Προσπαθώ να καταλάβω σε ποια ζητήματα είναι αντίθετοι. Έρχονται στη Βουλή και υπερψηφίζουν με τα δυο χέρια τις ελαφρύνσεις τις οποίες για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουμε καταφέρει εμείς να κάνουμε».

Όσον αφορά τις συνεργασίες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ο υπουργός πρόσθεσε ότι «είναι ένας χώρος ο οποίος μπορούν και πρέπει να γίνονται συνεργασίες, τα πρώτα δείγματα όπου έχουν υπάρξει αυτές οι συγκλίσεις σε περιφερειακό επίπεδο είναι πολύ θετικά και νομίζω κι η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη της στο πώς αναπτύσσει την ρητορική της απέναντί μας».

Είναι αντιφατικό, είπε ο υπουργός, «να μπορεί να συνεργάζεται σε κάποιες περιφέρειες με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη να αναπτύσσει τέτοιου τύπου ρητορική».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Παππάς τόνισε ότι «είμαι απολύτως βέβαιος ότι υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει τις επιθυμητές αλλαγές και θέλω να απευθύνω κι ένα μήνυμα και στα παιδιά που έχουν επιλέξει τον δρόμο της διαμαρτυρίας στο θέμα του Μακεδονικού. Οι αλλαγές οι οποίες ψηφίζονται στη γειτονική χώρα είναι οι αλλαγές με τις οποίες οι γείτονές μας παραδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία, οι αλλαγές με βάση τις οποίες τελειώνουν τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και της σταθερότητας των συνόρων. Δεν υπήρχε αυτή η πραγματικότητα, υπήρχε η πραγματικότητα όπου οι γείτονές μας διεκδικούσαν κομμάτι από την αρχαία ελληνική ιστορία. Οι Πρέσπες είναι αυτές που στην βάση τους οι γείτονές μας τηρώντας τα συμφωνηθέντα διακηρύσσουν ρητώς και ευθαρσώς ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία και τον Μεγαλέξανδρο».

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη που δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΟ ο υπουργός είπε ότι «δε νομίζω ότι έχει να φοβηθεί κάποιος. Ας κάνει ό,τι νομίζει. Ας υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως νομίζει. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν το καθήκον τους».

Σχετικά με την κατάσταση στην διανομή του Τύπου ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «στον Τύπο είναι οδυνηρό το πρόβλημα με το μονοπώλιο συμφερόντων Μαρινάκη στη διανομή, διότι έχουμε έναν εκδότη να διανέμει και τα δικά του έντυπα και των ανταγωνιστών του. Είναι μια κραυγαλέα σύγκρουση συμφερόντων και υπάρχει μεγάλο πεδίο για την ανάπτυξη γκρίζων ζωνών. Η κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες έβαλε το ζήτημα επιτακτικά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Ως πρώτο αποτέλεσμα τόνισε ο κ. Παππάς «είχαμε το πάγωμα για δυο μήνες της αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής του πρακτορείου, νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να επισπεύσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού τις παρεμβάσεις σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα