Εικόνες φρίκης στου Φιλοπάππου: 500 φόλες σε ακτίνα 2 χλμ - Έβαλαν αγκίστρια μέσα σε λουκάνικα

Εκατοντάδες φόλες γέμισε χθες ο λόφος του Φιλοπάππου, φόλες επικίνδυνες με τη μορφή μικρών λουκάνικων Φρανκφούρτης που έκρυβαν εντός τους αγκίστρια, βίδες και ρινίσματα. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις χάρις (και) στα post της Μάγιας Τσόκλη και της Έλενας Ακρίτα στο facebook, οι οποίες έχουν χιλιάδες followers στους λογαριασμούς τους.

H Αγγελική Κωστοπούλου, η κάτοικος της περιοχής που ανακάλυψε πρώτη το πρόβλημα, αφού το σκυλί της πρόλαβε να φάει πολλά από αυτά τα λουκανικάκια, περιγράφει στο Dikaiologtika

News τις δραματικές στιγμές:

 « Το σκυλί μου, η Λόλα, ένα κυνηγόσκυλο 25 κιλών και 5 ετών είναι ακόμα στην εντατική διασωληνωμένη. Θα καταφέρει να ζήσει αλλά θα πάρει καιρό να ξεπεράσει το πρόβλημα, καθώς τα 15 αγκίστρια που κατάπιε τρύπησαν τον οισοφάγο και το στομάχι της.

Τα...αγκίστρια μέσα στο στομάχι της Λόλας

Είναι σίγουρα μια οργανωμένη και στοχευμένη επιχείρηση αυτό που συνέβη. Εγώ μόνο, μάζεψα πάνω από 50 τέτοια μικρά λουκάνικα. Πρέπει να ήταν τουλάχιστον 500 τέτοιες φόλες σπαρμένες σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων κυκλικά του λόφου. Τις μαζέψαμε μόνοι μας οι κάτοικοι μετά από κινητοποίηση. Υπήρχαν λουκάνικα που είχαν μέσα και 2 και 3 αγκίστρια. Δεν έχει ξανασυμβεί  κάτι ανάλογο και σε τέτοια διάσταση. Εκτός από το δικό μου σκυλί τουλάχιστον άλλα 2 πέρασαν από ένα μεγάλο χειρουργείo. Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα εικόνα πόσα αδέσποτα σκυλιά και γάτες χάθηκαν από τις φόλες. Μπορώ όμως να σας πω με βεβαιότητα ότι οι αδέσποτες γάτες είναι πολλές στο λόφο κι ειδικά αυτές που κυκλοφορούν κάτω από τον Λουμπαρδιάρη».

Ο Δημήτρης Γαρμπής ο κτηνίατρος που ανέλαβε το σκυλί της Αγγελικής λέει με τη σειρά του στο Dikaiologitika News: «Ευτυχώς, καταφέραμε να ....ψαρέψουμε, γιατί αυτό κάναμε στην ουσία, τα 15 αγκίστρια από το στομάχι της Λόλας με γαστροσκόπηση κι όχι με εγχείρηση».

Για τον ίδιο, το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι πως οι φόλες με αγκίστρια και βίδες, όπως αυτές που βρέθηκαν χθες στον λόφο είναι μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές φόλας, το ίδιο επικίνδυνη με τα ξυραφάκια και πάντως καθόλου συνηθισμένη ακριβώς λόγω της τόσο επικίνδυνης μορφής της. Όπως λέει ο κος Γαρμπής χαρακτηριστικά: «Στα 30 χρόνια που είμαι στο επάγγελμα πρώτη φορά την βλέπω. Προκαλεί μάλιστα έναν άκρως επώδυνο, αργό και βασανιστικό θάνατο, που μπορεί να κρατήσει ημέρες ακόμα κι εβδομάδες. Ξεκινάει με διάτρηση στομάχου ή εντέρου, ακολουθεί η περιτονίτιδα και μετά ο θάνατος».

Το σταθερό πρόβλημα με τις φόλες στην περιοχή

Ευτυχώς η χθεσινή φρικωδία έληξε γρήγορα χάρις στην άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής που άρχισαν να προβάλλουν μαζικά το θέμα στα social media. Μια από αυτούς ήταν κι η Μάγια Τσόκλη η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: « ΠΡΟΣΟΧΗ ιδιοκτήτες σκύλων!!! Λουκανικάκια Φρανκφούρτης με αγκίστρια στου ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ!!! Βρίσκομαι -για εξέταση ρουτίνας - στο HOSPETAL και μόλις έφεραν σκυλάκο με 9 αγκίστρια στο στομάχι του».

Οι φόλες με τη μορφή λουκάνικων Φρανκφούρτης είχαν μέσα τους αγκίστρια, βίδες και ρινίσματα

H ίδια η Μάγια Τσόκλη μας είπε τα εξής:  «Μένω στο Θησείο. Οι περισσότεροι κάτοικοι στην περιοχή σε αυτό το λόφο βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους. Προσωπικά, δεν το κάνω ακριβώς για αυτό το λόγο: γιατί σταθερά ακούμε για φόλες στην περιοχή. Δεν το διακινδυνεύω. Ήταν μια περίοδος που ακούγαμε για φόλες με τη μορφή σκόνης, στα δέντρα».

O κος Γαρμπής συμπληρώνει με την σειρά του: «Η περιοχή του Φιλοπάππου είναι μια περιοχή που σταθερά έχει πρόβλημα με τις φόλες. Οι πιο συνηθισμένες μορφές φόλας είναι το φυτοφάρμακο ή το ποντικοφάρμακο».

Σκυλιά σε άλση και λόφους: Μια μόνιμη διαμάχη ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης

«Προσωπικά, προτιμώ να βγάλω τα σκυλιά μου βόλτα αφού κάνουν τις ανάγκες τους εντός του σπιτιού και τακτοποιήσω εκεί το ζήτημα. Στην ουσία δεν βγάζω τα σκυλιά μου έξω για να κάνουν την ανάγκη τους. Είναι θέμα συμπεριφοράς και σεβασμού στο δημόσιο χώρο» λέει η  Μάγια Τσόκλη και μαζί της συμφωνεί κι ο κος Γαρμπής ο οποίος τονίζει πως αν μάλιστα ο σκύλος είναι λαίμαργος τότε θα πρέπει να κυκλοφορεί και με φίμωτρο (αφού πρώτα το συνηθίσει) για να μη φάει κάτι επικίνδυνο αλλά και για να μην επιτεθεί σε κάποιον πολίτη.

Στην ουσία, όπως εξηγεί ο κος Γαρμπής: «με το λουρί υπάρχουν 2 οφέλη: το ένα είναι ότι δεν ενοχλείται/ τρομάζει ο άνθρωπος που έχει βγει για παράδειγμα για τρέξιμο και βλέπει ένα μεγάλο σκυλί να έρχεται κατά πάνω του. Επίσης αν ένας σκύλος δεν φοράει το λουρί του αδυνατεί να δει ο ιδιοκτήτης του που έχει κάνει το ζώο τα κακά του και να τα μαζέψει. Μπορεί τα πάρκα, τα άλση κι οι λόφοι να μην είναι πεζοδρόμια αλλά παραμένουν δημόσιοι, κοινόχρηστοι χώροι- κανείς δεν θέλει να πατάει κακά...» λέει ο ίδιος και καταλήγει: «στην ουσία είναι όπως με το νόμο για τους καπνιστές. Πρέπει οι ιδιοκτήτες των σκύλων να σέβονται όσους δεν έχουν κατοικίδια και το αντίστροφο. Βέβαια, οι φόλες είναι πράξη εγκληματική, οι άνθρωποι που τις βάζουν δεν μπαίνουν καν στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης».

Η Αγγελική Κωστόπουλου πάντως, η γυναίκα που φροντίζει την Λόλα αντιτείνει το εξής: « Ωραία αλλά αυτά αλλά και τα σκυλιά στις πόλεις πρέπει να έχουν ένα χώρο να παίξουν και να κινηθούν λίγο ελεύθερα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν μέρη και πάρκα για σκύλους. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Πώς θα ζήσουν δηλαδή κι αυτά τα ζωντανά; Θα μου πείτε εδώ δεν έχουμε καν πεζοδρόμια, τι συζητάμε....»

Keywords
Τυχαία Θέματα