Παραμένει το 2ωρο για τα SMS στο 13033 και στα ραντεβού στα καταστήματα

Μετά και την αλλαγή των μέτρων που ισχύουν για τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας όπως είναι πλέον η Αττική αλλά και για τις κίτρινες περιοχές που τα καταστήματα είναι ανοικτά παραμένει ο χρονικός περιορισμός των 2 ωρών απο την αποστολή του SMS στο 13033 όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης

«Ένδυση, υπόδηση και βιβλιοπωλεία λειτουργούν τελείως διαφορετικά πάλι απαιτούν ραντεβού. Όπως λειτουργήσαμε με το click

away, με την παράδοση εκτός, με ραντεβού δηλαδή έτσι ακριβώς λειτουργούμε και για την επίσκεψη εντός των καταστημάτων με μια διάρκεια 2 ωρών. Δηλαδή αφού λάβουμε το SMS του ραντεβού από το κατάστημα και αφού στείλουμε και τον κωδικό 2 στο 13033 μπορούμε να πάμε, έχουμε 2 ώρες. Μπαίνουμε μέσα στο κατάστημα, ψωνίζουμε και από εκεί και πέρα το ίδιο συμβαίνει και με την παράδοση εκτός δηλαδή τα καταστήματα που δεν είναι ένδυση, υπόδηση και βιβλιοπωλεία μπορούν να λειτουργήσουν όπως λειτουργούσαν την περίοδο των γιορτών.» τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά ο κ. Παπαθανάσης.

Ερωτηθείς ποιος θα ελέγχει το χρόνο των μηνυμάτων ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι έχουμε δυο διαφορετικά χαρακτηριστικά, στα κομμωτήρια –κουρεία δεν έχουμε τον περιορισμό των 2 ωρών στα υπόλοιπα όταν λάβουμε το SMS από το κατάστημα επειδή το SMS αποδεικνύει και τι ώρα το έχουμε λάβει έχουμε 2 ώρες. Επομένως πρέπει να δείξουμε το 2 ότι έχουμε την απάντηση από το 13033 και το sms του ραντεβού, ακριβώς δηλαδή όπως λειτουργούσαμε με το click away κατά την περίοδο των γιορτών. Κανονικά πρέπει με το ένα μήνυμα να πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα, θα πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες για να μπορέσουμε να έχουμε διάρκεια. Θα πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες γιατί βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, αυτή τη στιγμή ανοίγουν και τα Γυμνάσια, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί για να έχουμε διάρκεια.

Ερωτηθείς αν η εβδομάδα αυτή θα κρίνει τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι έχουμε προσωπικές απόψεις των επιδημιολόγων από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να ακούμε το σύνολο της επιτροπής η οποία αποφασίζει κάθε Παρασκευή για το ποια μέτρα θα συνεχίσει, ποια μέτρα θα σταματήσει.«Γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή και στην Ευρώπη έχουμε ένα δυναμικά εξελισσόμενο γεγονός σαφώς το παρακολουθούμε, οι επιδημιολόγοι κάνουν πολύ καλή δουλειά, κάθε Πέμπτη συζητούν όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία και στη συνέχεια το υπουργείο Ανάπτυξης κάθε Παρασκευή συζητά μαζί τους. Πάντως για το κάθε τι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει μέτρα και κανόνες λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή στην κινητικότητα χωρΠαά αυτή η λειτουργία. Την Παρασκευή θα ξανακάνουμε συζήτηση, το αν μπορέσει να χωρέσει μια άλλη δραστηριότητα ή θα πρέπει να σταματήσει μια δραστηριότητα θα πρέπει να το συζητήσουμε αφού μελετήσουν οι ίδιοι τα επιδημιολογικά στοιχεία σε ένα πολυπαραμετρικό μοντέλο.»

Ερωτηθείς αν υπάρχει το σενάριο ενός καθολικού lockdown τύπου Μαρτίου στο τραπέζι τόνισε ότι «θα ήθελα να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, θα ήθελα να δούμε τη συνέχεια της λειτουργίας όπως είναι του εμπορίου και των σχολείων. Ας αφήσουμε να φτάσουμε την Πέμπτη έτσι ώστε οι επιδημιολόγοι να μελετήσουν, σαφώς είναι ιατρικά ζητήματα τα οποία το υπουργείο Ανάπτυξης δεν μπορεί να μπει. Σας λεω από τη μια ότι μας ενδιαφέρει η λειτουργία του εμπορίου έτσι όπως είναι, τώρα αν τυχόν υπάρχουν άλλα στοιχεία σε μια τέτοια πανδημία που αλλάζει τόσο εύκολα τα οποία δημιουργήσουν αρνητικές συνθήκες σαφώς θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα όποια στοιχεία μας παρουσιάσουν οι επιδημιολόγοι.»

Ερωτηθείς αν είναι μονόδρομος τα μέτρα ακορντεόν στην αγορά ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην ανάγκη της προσαρμογής σε μέτρα που θα γίνοται ανάλογα με τον επιδημιολογικό χάρτη. Αυτή είναι η λογική ερμηνεία και η λογική απάντηση ότι σε περίπτωση που έχουμε αυξητική τάση των κρουσμάτων ή κρίνεται, διότι είναι πολυπαραμετρικό το μοντέλο, έχει σχέση με την τάση έχει σχέση με τις ΜΕΘ σαφώς θα γίνεται προσαρμογή. Πρώτα από όλα και πάνω από όλα η υγεία , το είπαμε από την αρχή, το είπε ο πρωθυπουργός, πάντα η οικονομία έρχεται μετά την υγεία, πρώτα λοιπόν την υγεία ότι αποφάσεις έχουν σχέση να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία θα ληφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα