Παρέμβαση Ντογιάκου για Τέμπη: Ζητά φακέλους για όλα τα δυστυχήματα στον ΟΣΕ τα τελευταία 15 χρόνια

Ραγδαίες εξελίξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη καθώς, έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ τους φακέλους με όλα τα θανατηφόρα δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία 15ετία.

Τους φακέλους με όλα τα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στον ΟΣΕ τα τελευταία 15 χρόνια ζητά με παρέμβασή του από τον διοικητή του ΟΣΕ,

ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο κ. Ντογιάκος αναφέρεται πως ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, που έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε όσον αφορά στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Στόχος της εντολής του κ. Ντογιάκου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές, ή ενδεχομένως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν, υπήρχαν και άλλοι, τους οποίους οι έρευνες δεν «ακούμπησαν».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μελετά ήδη τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Aδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το 2017 με 3 νεκρούς. Τότε παραπέμφθηκε σε δίκη ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος ο οποίος κι αυτός στη συνέχεια απαλλάχτηκε των κατηγοριών.

#ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ #ΤΕΜΠΗ #δυστυχήματα #ΟΣΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρέμβαση Ντογιάκου, Τέμπη, Ζητά, ΟΣΕ,paremvasi ntogiakou, tebi, zita, ose