Πάτρα - Νέα μαρτυρία φωτιά: "Η μητέρα αγωνιούσε μήπως ξυπνούσε η Τζωρτζίνα και μιλούσε"

"Όταν διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, συνέχισε την ανέμελη ζωή της, έκανε τα μπάνια της..." - Τι αναφέρει εργαζόμενη σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα

Νέα σοκαριστική μαρτυρία έρχεται στο φως σχετικά με την υπόθεση-θρίλερ της Πάτρας και τους θανάτους των τριών κοριτσιών, που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

«Αγωνιούσε μήπως ξυπνούσε το παιδί και μιλούσε»

«Η μητέρα των παιδιών, αν και απουσίαζε όλες τις νύχτες και τηρούσε μία τυπική και ψυχρή στάση, όσο η 9χρονη κορούλα της νοσηλευόταν

διασωληνωμένη, έδειξε μία ανεξήγητη αγωνία και τρόμο όταν ήταν να γίνει η αποσωλήνωσή της παρότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για την ζωή του κοριτσιού. Έδειχνε έντρομη, είχε γουρλώσε τα μάτια και κοιτούσε πότε τους γιατρούς πότε τους νοσηλευτές. Δεν ήταν συμπεριφορά που είχε τις άλλες φορές, φαινόταν τρομαγμενη και ανήσυχη»

»Τώρα καταλαβαίνουμε το γιατί, αγωνιούσε μήπως ξυπνούσε το παιδί και μιλούσε. Όταν η Τζωρτζίνα αποσωληνώθηκε και διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, η μητέρα της επέστρεψε στην προηγούμενη ψύχραιμη κατάστασή της. Συνέχισε να κάνει τις τυπικές επισκέψεις πρωί – απόγευμα, τυπικά μισή ώρα. Συνέχισε την ανέμελη ζωή της, έκανε τα μπάνια της, το πρωίμας έλεγε «δεν θα έρθω το απόγευμα έχω κάποια δουλειά» και μετά ανέβαζε φωτογραφίες στα social media, με τον άντρα της στην θάλασσα που έκαναν μπάνιο, ή έβγαιναν το βράδυ στο μαγαζί που τραγούδαγε αυτός», ανέφερε η συγκλονιστική μαρτυρία της εργαζόμενης.

«Ξεκινάμε από το χειρότερο σενάριο για να φτάσουμε στο κάλό σενάριο»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση.

«Θέλω να γίνει διακριτό ότι στην ιατροδικαστική πρακτική, ο κόσμος δεν γνωρίζει τη διαδικασία. Αρχικά, είναι πάντα ένας ιατροδικαστής του δημοσίου. Από εκεί και πέρα, οι γονείς μπορούν να έχουν τον δικό τους τεχνικό σύμβουλο που να είναι παρών στην νεκροτομή, και σε αυτή την περίπτωση της Τζωρτζίνας, δεν υπήρξε κανείς, και σε κανένα παιδι από όσο γνωρίζω. Σε όλες τις υποθέσεις καλούνται πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι καλούμαστε να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα. Ο ιατροδικαστής του δημοσίου έχει εκείνη την ώρα το σώμα, τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Δεν έχει δικογραφίες ούτε ιατρικες εξετάσεις. Άρα, απευθύνεται σε έναν τεχνικό σύμβουλο που κάνει μια άλλη πτυχή της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν κάνουμε νεκροτομές εμείς οι τεχνικοί σύμβουλοι, εμείς μελετάμε το σύνολο του φακέλου και να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα»

»Στην πρώτη υπόθεση βγήκε ένα πόρισμα από τη συνάδελφο, μία αιτία θανάτου. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αμφισβητήσει τα ευρήματα της εξέτασης – η ηπατική ανεπάρκεια είναι το εύρημα. Απο εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς γονιών, να εκφράσουν μία αμφιβολία για την αιτία θανάτου είτε λένε ότι, όλο αυτό που μας έλεγαν οι γιατροί μεχρι το σημείο που κατέληξε το παιδί, δεν ταιρίαζει με την ιατροδικαστική έκθεση. Οπότε εκεί ορθώς ο δικαστικός λειτουργός, ορίζει έναν ιδιώτη πραγματογνώμονα», τόνισε ο κ. Λέων.

«Εάν κάποιος αμφισβητεί την εξέταση, τότε μπορούμε να κάνουμε επανεξεταση. Κάνουμε μήνες για να κάνουμε επανεξέταση των φακέλων. Τα παιδιά έχουν νοσηλευτεί για βαριές νόσους, δεν είναι μία απλή γρίπη. Για να αποκλείσει κανείς το χειρότερο πρέπει να κάνει πάρα πολλές εξετάσεις», συμπλήρωσε.

«Αιφνίδιους θανάτους έχουμε και στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο παρέμεναν αδιευκρίνιστοι. Σε μία οικογένεια να συμβεί είναι πιθανό. Ωστόσο 3 θανατοι παιδιών, θα πρέπει να υπάρξει γενετική ανωμαλία για να είναι αιτία θανάτου ο αιφνίδιος θάνατος», κατέληξε λέγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα