Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτό είναι το έντυπο που θα παίρνουμε μόλις κάνουμε το εμβόλιο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λαμβάνουν όλοι οι πολίτες οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο. Ποιο θα είναι το έντυπο που θα λαμβάνουν και ψηφιακά.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου.

Στο πιστοποιητικό θα αναγράφεται πότε έγινε η πρώτη δόση του εμβολίου, καθώς επίσης το ραντεβού για την επόμενη δόση, ο χώρος και η ώρα

που θα γίνεται ο εμβολιασμός.

Στην βεβαίωση εκτός από το ονοματεπώνυμο του εμβολιαζόμενου θα υπάρχει ο ΑΜΚΑ και η εταιρεία του εμβολίου.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας.

Στο πιστοποιητικό θα αναγράφεται πότε έγινε η πρώτη δόση του εμβολίου, καθώς επίσης το ραντεβού για την επόμενη δόση, ο χώρος και η ώρα που θα γίνεται ο εμβολιασμός.

Στην βεβαίωση εκτός από το ονοματεπώνυμο του εμβολιαζόμενου θα υπάρχει ο ΑΜΚΑ και η εταιρεία του εμβολίου.

Πως κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο

Οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν εμβόλιο πρέπει να κάνουν εγγραφή στην ειδική πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Στην πλατφόρμα αυτή όμως μπορεί να κάνουν εγγραφή οι πολίτες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην αυλή συνταγογράφηση.

Όσοι δεν είναι, μπορούν είτε να κάνουν πρώτα εγγραφή στην πλατφόρμα για την άυλη συνταγογράφηση στο gov.gr, είτε να απευνθυνθούν στα ΚΕΠ ή στο φαρμακείο της γειτονιάς τους για κάνουν εγγραφή, όπως ανέφερε και στην ενημέρωση που έγινε για τους διαπιστευμένους συντάκτες τη Δευτέρα ο Μ.Θεμιστοκλέους. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμη και η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών, που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Όπως αναφέρει και το emvolio.gov.gr: «Οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην αυλή συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά».

Ο πολίτης, εφόσον είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνει αυτόματα ένα sms/email με το προκαθορισμένο σημείο ραντεβού, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του.

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην αυλή συνταγογράφηση μπορούν: να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στη σχετική πλατφόρμα, (emvolio.gov.gr), όπου το σύστημα τους ενημερώνει αυτόματα αν ανήκουν στις
ομάδες που εμβολιάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή.Εφόσον ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού εισάγοντας τους κωδικούς taxisnet.
Keywords
Τυχαία Θέματα