ΠΟΕΔΗΝ για φωτιά στο Μάτι: Η κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των θυμάτων - Εξαφανίστηκαν τα βιβλία συμβάντων από τα νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει σοβαρά λάθη και παραλήψεις από το υπουργείο Υγείας «παρ' ό,τι ο κ.Πολάκης έμεινε 36 ώρες ξάγρυπνος» και αφήνει σαφείς αιχμές ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που επισήμως παρουσιάζεται.

Κρυφτούλι με τους Νοσηλευόμενους εγκαυματίες στις ΜΕΘ για να κρύψουν το μέγεθος της καταστροφής, τον αριθμό των νεκρών και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα, η

ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι σήμερα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 8 ασθενείς από τις φωτιές. Θριάσιο 1, ΚΑΤ 2, Ευαγγελισμός 5. Επίσης νοσηλεύονται 6 στη ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου με πολύ σοβαρά εγκαύματα, σύνολο 14. Κάποιοι σε κατάσταση μη αναστρέψιμη

Σε ΜΕΘ στην αρχή νοσηλευόταν 11 ασθενείς. Έφυγαν πάνω από 10 συνεχίζουν όμως να νοσηλεύονται 8.

Αναφορικά με το χρονικό διακομιδών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι πλην των νεκρών, δεκάδες σοβαρά εγκαυματίες διακομίσθηκαν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Αττικής και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής πριν συνεδριάσει το συντονιστικό της κυβέρνησης.

Ακόμη, ότι κρύφτηκαν, εξαφανίστηκαν τα βιβλία καταγραφής συμβάντων εκείνη τη νύκτα από τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας που υποδέχθηκαν τους εγκαυματίες. "Γιατί;" διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, σημειώνε ότι η αποκατάσταση των εγκαυματιών στο Κέντρο Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου γίνεται με με χειροκίνητο δερμοτόμο γίνεται η αποκατάσταση των εγκαυματιών στο Κέντρο Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου και ότι οι Αυστραλοί γιατροί που ετοιμάζονται να δωρίσουν σύγχρονο δερμοτόμο, έφριξαν με την κατάσταση.

Χρονικό διακομιδών σε Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας

Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε

17:30 Η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας επικοινωνούσε για πολύ ώρα με τον Δήμο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία για να ενημερωθεί εάν πρέπει να εκκενώσει τη Κέντρο Υγείας. Κανείς δεν της έλεγε τι πρέπει να κάνει.

18:05 πήρε μόνη της την απόφαση εκκένωσης του Κέντρου Υγείας. Το προσωπικό και οι ασθενείς απομακρύνθηκαν στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Η απόφασή της ήταν σωτήρια. Η φωτιά έφθασε στο Κέντρο Υγείας που θα είχε καεί, εάν τρεις Τεχνικοί του Κέντρου Υγείας με κίνδυνο τη ζωή τους δεν πήγαιναν με δική τους πρωτοβουλία στο Κέντρο Υγείας να κατασβήσουν την φωτιά με μάνικες. Το πρώτο όχημα της Πυροσβεστικής σύμφωνα με μαρτυρίες των Τεχνικών έφθασε στις 23:30.
Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης

Η πλησιέστερη Υγειονομική Μονάδα στα μέτωπα της φωτιάς.

18:45 έφθασαν 4 τραυματίες από τη φωτιά με ιδιωτικά μέσα. Οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και οι δύο με σοβαρά εγκαύματα.

20:00 φθάνει ασθενής εγκαυματίας σε σοβαρή κατάσταση. Εμφανίζει εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Τον φροντίζουν οι γιατροί και αμέσως γίνεται η διακομιδή του σε εφημερεύον Νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε λίγες μέρες σε ΜΕΘ αλλά κατέληξε.

Στο Κέντρο Υγείας από τις 18:45 έως τις 23:30 έφθασαν με ιδιωτικά μέσα και το ΕΚΑΒ δεκάδες ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα, καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα. Πολλοί εξ’ αυτών διακομίσθηκαν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία και έγιναν εισαγωγή.
Κέντρο Υγείας Σπάτων

Από τις 20:30 έφθασαν οι πρώτοι σοβαρά εγκαυματίες με ιδιωτικά μέσα και το ΕΚΑΒ. 22:00 στα εξεταστήρια ήταν δεκάδες. Οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματα και αρκετοί διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Πολλοί εξ’ αυτών έγιναν εισαγωγή.

Νοσοκομείο Σισμανόγλειο

Από τις 20:30 διακομίζονται σοβαρά εγκαυματίες από τις φωτιές. 22:45 μεταφέρθηκε ο πρώτος νεκρός (φωτογραφία 23:03). Εκείνη την ώρα οι εγκαυματίες διακομίζονταν τρείς – τρείς από το ΕΚΑΒ.

22:45 δόθηκε εντολή να φτιαχτεί το κοντέινερ νεκροθάλαμος για να υποδεχθεί πολλούς νεκρούς.
Έως τις 23:30 στο Νοσοκομείο προσήλθαν πάνω από 30 εγκαυματίες σε σοβαρή κατάσταση και υποθερμία (πολλές ώρες στη θάλασσα). Πολλοί εξ’ αυτών έγιναν εισαγωγή.
23:45 μεταφέρθηκε ο δεύτερος νεκρός

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

20:30 έφθασαν οι πρώτοι σοβαρά εγκαυματίες από τις φωτιές. Έως τις 23:30 είχαν φθάσει πάνω από πενήντα εγκαυματίες στα ΤΕΠ.

Έως 23:00 τέσσερις διασωληνώθηκαν (οι δύο ήταν ήδη διασωληνωμένοι όταν έφθασαν στον Ευαγγελισμό) και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ

Παίδων Αγία Σοφία

Από 20:30 έφθαναν παιδάκια με εγκαύματα από τις φωτιές.

20:30 έγινε η πρώτη εισαγωγή στην Πλαστική χειρουργική παιδιού με σοβαρά εγκαύματα (στοιχεία από βιβλίο συμβάντων ΤΕΠ).

22:10 μεταφέρθηκε το μωρό έξι μηνών νεκρό από εγκαύματα (στοιχεία από βιβλίο συμβάντων ΤΕΠ και νεκρών)

Εκείνες τις τραγικές ώρες τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιοχής ήταν σαν να βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη και χειρότερα.

Και όμως ο κος Πολάκης όπως δηλώνει είχε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς. Οι δεκάδες τραυματίες; Οι Υγειονομικές Μονάδες συνεχώς επικοινωνούσαν με το επιχειρησιακό κέντρο της υγείας(ΕΚΕΠΥ) και το Υπουργείο Υγείας.

Ο κος Πολάκης γνώριζε για τους νεκρούς και για τον μεγάλο αριθμό τραυματιών από τις φωτιές που διακομίζονταν στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία, πολύ πριν το σόου της κυβέρνησης στο συντονιστικό.

Κρύβουν την πραγματικότητα. Γι’ αυτό εξαφάνισαν τα βιβλία καταγραφής συμβάντων εκείνη τη νύκτα.

Σοβαρά λάθη στην Υγειονομική διαχείριση της τραγωδίας

Μετά από τέτοιες καταστροφές που αφήνουν πίσω τους δεκάδες τραυματίες και νεκρούς θα πρέπει να μην κρύβονται κάτω από το χαλί τα προβλήματα. Υπήρξαν σοβαρά διαχειριστικά λάθη και κυβερνητικές παραλήψεις στην υγειονομική περίθαλψη των εγκαυματιών και τραυματιών (καρδιολογικά, αναπνευστικά κ.α.) εκείνο το μοιραίο βράδυ. Η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας δεν διορθώνεται με ψέματα. Δεν πρόκειται να διορθωθεί εφόσον συνεχίζονται οι μνημονιακές Πολιτικές των Υψηλών Πρωτογενών Πλεονασμάτων.
Η αυτοαποθέωση των Υπουργών της κυβέρνησης για το πόσο καλά τα έκαναν προκαλούν θλίψη και οργή. Τη στιγμή που θρηνούμε δεκάδες νεκρούς και δίνουν τη μάχη για τη ζωή αρκετοί ακόμη τραυματίες.

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Δευτέρα 23/7/2018

Με βάση το πρόγραμμα εφημεριών, το βράδυ της φωτιάς, εφημέρευαν στην Αττική το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, το ΚΑΤ για συγκεκριμένα περιστατικά (εφημέρευε και για εγκαυματίες), το ΑΤΤΙΚΟ και για τα παιδιά το παιδιατρικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» . Σε ετοιμότητα τέθηκαν υποτίθεται τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, τα οποία όμως έμειναν στα λόγια του κου Καμμένου, αφού τελικά δεν διεκομίσθη αν και έγινες χαμός κανείς ασθενής.

Κανένας επίσης ασθενής δεν διακομίσθει από τις φωτιές στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο αν και εφημέρευε και διαθέτει ειδική κλινική για εγκαυματίες.

Μπορεί να μην ήταν το κοντινότερο εφημερεύον Νοσοκομείο, αλλά με τον χαμό που γινόταν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ και τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ σίγουρα η περίθαλψη των εγκαυματιών παρά την απόσταση θα ήταν πιο έγκαιρη.

Όταν ξέσπασε η φωτιά και έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και νεκροί, το ΕΚΑΒ μετέφερε τρεις- τρεις σοβαρά εγκαυματίες στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, ταυτόχρονα γινόταν συνεχείς διακομιδές με ιδιωτικά μέσα δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΕΠΥ ήταν εξαφανισμένοι.

Δεν συντόνισαν τις διακομιδές των εγκαυματιών ώστε να μοιραστούν σε όλα τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία και να ανοίξουν την εφημερία και σε άλλα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής, τα πλησιέστερα στη φωτιά που διαθέτουν ειδικές κλινικές. Όπως το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ το οποίο βρισκόταν σε πιο κοντινή απόσταση από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ το οποίο σήκωσε μεγάλο βάρος. Δεν φρόντισαν καν να ανοίξουν από την αρχή την εφημερία του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, το οποίο διαθέτει ειδικό κέντρο εγκαυμάτων το ΛΑΤΣΕΙΟ που είναι γι’ αυτό το σκοπό. Τελικά το ΛΑΤΣΕΙΟ υποδέχθηκε τα πρώτα περιστατικά 2 η ώρα τα μεσάνυχτα.

ΤΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ

Το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων είναι δωρεά ακριβώς για να αντιμετωπίζει τέτοιες τραγικές καταστάσεις. Όμως ποτέ σε καμία χρονική περίοδο δεν λειτούργησε ως Εθνικό Κέντρο αναφοράς για τους Εγκαυματίες.

Προβλέπεται στο ισόγειο του κτιρίου υπονομάδα (ΜΑΦ) 16 κλινών και τμήμα Χειρουργικής Πλαστικής 8 κλινών. Προβλέπεται η λειτουργία δύο χειρουργικών αιθουσών στον 1ο όροφο όπως επίσης στον 1ο όροφο προβλέπεται ΜΕΘ 8 κλινών.

Πώς λειτουργεί σήμερα

Από το έτος 2005 μπήκε σε λειτουργία η υπομονάδα (ΜΑΦ) με 10 κλίνες (οι 6 κλίνες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού) και με 8 κλίνες το τμήμα πλαστικής χειρουργικής.
Οι δύο χειρουργικές αίθουσες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η Μονάδα των 8 κλινών μπήκε σε λειτουργία το έτος 2008 και διατίθεται για την εξυπηρέτηση των ασθενών που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ και όχι για τις ανάγκες του σκοπού που ιδρύθηκε.

Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις κλινών ΜΕΘ.

Εάν λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη για το σκοπό που ιδρύθηκε το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και ήταν στελεχωμένο με προσωπικό θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τους περισσότερους εγκαυματίες της πύρινης λαίλαπας. Τελικά διακομίστηκαν μόνο 12 περιστατικά μετά τις πρώτες κρίσιμες ώρες της φωτιάς!!!
Μάλιστα για τη νοσηλεία των εγκαυματιών μεταφέρθηκαν νοσηλευόμενοι ασθενείς σε άλλες κλινικές. Η ΜΑΦ την επόμενη ημέρα λειτούργησε και τις έξι κλειστές κλίνες με μετακίνηση προσωπικού από άλλα τμήματα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΩΝ

Το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ και ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ δέχθηκαν το βάρος των τραυματιών από τις φωτιές (εγκαύματα, εμφράγματα, αναπνευστικά κ.α). Προσήλθαν πάνω από 200 περιστατικά στα δύο Νοσοκομεία. Στα ΤΕΠ επικρατούσε πανικός. Αντιθέτως στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που εφημέρευε και διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα για εγκαύματα, ξεχάστηκε. Δεν στέκει η δικαιολογία ότι εξυπηρετούσε τραυματίες από την φωτιά της Κινέτας καθώς η προσέλευση ήταν μηδαμινή.

Τα παιδιατρικά περιστατικά εξυπηρετήθηκαν από το Νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Έδωσαν την ψυχή τους το προσωπικό σε όλα τα Νοσοκομεία που υποδέχθηκαν εγκαυματίες κυρίως στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και ΘΡΙΑΣΙΟ. Οι τραγικές ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό καλύφθηκαν από το φιλότιμο, τον επαγγελματισμό και την αλληλεγγύη των εναπομεινάντων Υγειονομικών που προσέτρεξαν από άδειες, repo και παρέμειναν στο Νοσοκομείο τρεις βάρδιες συνεχόμενες με δική τους πρωτοβουλία. Που ήταν ο συντονισμός από το ΕΚΕΠΥ; Από τον κο Πολλάκη που έμεινε ξάγρυπνος 36 ώρες;

Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ έπεσε το μεγάλο βάρος των εισαγωγών (80 εισαγωγές). Αντιθέτως στο ΚΑΤ που εφημέρευε και ήταν το κοντινότερο Νοσοκομείο με το Σισμανόγλειο από τις φωτιές, πιο εξειδικευμένο σε εγκαύματα αφού διαθέτει Κλινική πλαστικής χειρουργικής και τεχνογνωσία, προσήλθαν μόνο 11 εγκαυματίες και έγιναν 8 εισαγωγές.

Το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ δεν διαθέτει κλινική πλαστικής χειρουργικής. Γιατρός του ΚΑΤ τα μεσάνυχτα κλήθηκε στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ να προσφέρει βοήθεια. Και όμως οι ασθενείς που διακομίστηκαν στο ΚΑΤ ήταν ελάχιστοι με ευθύνη του διαχειριστικού Κέντρου ΕΚΕΠΥ.

Οι εγκαυματίες που προσήλθαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν σε διάφορες κλινικές (δεν διαθέτει πλαστική χειρουργική), όπως επίσης και στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ αφού γέμισαν τα κρεβάτια της πλαστικής χειρουργικής.

Οι εγκαυματίες θα πρέπει να νοσηλεύονται σε ειδικές κλινικές πλαστικής χειρουργικής, ΜΑΦ ή ΜΕΘ, λόγω του μεγάλου κινδύνου μολύνσεων που μπορεί να παρουσιάσουν οι πληγές και μάλιστα τη στιγμή που πολλοί εξ’ αυτών μεταγγίζονταν.

Και όμως νοσηλεύτηκαν σε Ουρολογικές, Παθολογικές, Χειρουργικές κλινικές. Όπου να ‘ναι.

Δεν αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες μεγάλων Νοσοκομείων (ΚΑΤ, ΑΤΤΙΚΟΝ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΛΑΤΣΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΑΥΤΑΜΑΤΩΝ).

ΜΕΘ

Σε τέτοιες φονικές πυρκαγιές με δεκάδες τραυματίες και νεκρούς το πρώτο που είναι απαραίτητο σε ένα σύστημα Υγείας είναι η λειτουργία επαρκούς αριθμού κλινών ΜΕΘ. Στο ΕΣΥ με βάση τα Νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3.000 κλίνες ΜΕΘ.

Λειτουργούν 420 και υπάρχουν εξοπλισμένες άλλες 150 που είναι κλειστές λόγω ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Ψέματα οι ισχυρισμοί του Υπουργού ότι λειτουργούν 570 κλίνες ΜΕΘ. Που τις βρήκε; Περιμένουμε να μας δώσει αναλυτικά στοιχεία ανά Νοσοκομείο.
Τα καλοκαίρια λόγω απολυμάνσεων των ΜΕΘ, λειτουργούν 370 κλίνες ΜΕΘ κατά μέσο όρο κάθε φορά στα Νοσοκομεία. Γι’ αυτό υπάρχουν οι λίστες αναμονής παρ’ ότι οι ανάγκες μειώνονται.

Την Δευτέρα 23/7/2018 τις ώρες που κατέστρεφε η φωτιά και είχαμε τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση και νεκρούς, η λίστα αναμονής ασθενών για ΜΕΘ ήταν ήδη 35 από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Λίστα την οποία διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ. Ως εκ τούτω δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη Κλινική ΜΕΘ να υποδεχθεί τους τραυματίες της πύρινης λαίλαπας.
Η διαχείριση των εγκαυματιών που έχρηζαν νοσηλείας σε ΜΕΘ δεν έγινε από το ΕΚΑΒ όπως θα έπρεπε. Δεν εγγράφηκαν στη λίστα αναμονής όπως οι άλλοι ασθενείς που περιμένουν σε σοβαρή κατάσταση για τη νοσηλεία σε ΜΕΘ. Έτσι έκρυψαν τις μηδενικές διαθέσιμες κλίνες. Τον συντονισμό ανέλαβαν τα Νοσοκομεία (Διοικήσεις, Εντατικολόγοι, Θεράποντες ιατροί), το ΕΚΕΠΥ και το Υπουργείο Υγείας. Προφανώς για να μην γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι εγκαυματίες που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ και δεν βρίσκουν κρεβάτι.

Διασωλήνωμένοι ασθενείς εγκαυματίες που έχρηζαν νοσηλείας σε ΜΕΘ έμειναν δύο 24ωρα εκτός και μετά βρήκαν κρεβάτι (ΚΑΤ). Δύο ασθενείς νοσηλεύθηκαν στην ΜΑΦ του Θριασίου και μετά στη ΜΕΘ όπου και κατέληξαν.
Εγκαυματίες σε σοβαρή κατάσταση εξυπηρετήθηκαν σε ΜΕΘ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ που ήταν κλειστή για απολύμανση. Άνοιξε και σωστά εκείνο το βράδυ αφού δεν υπήρχαν κενές κλίνες ΜΕΘ σε άλλα Νοσοκομεία.

Κατ’ εξαίρεση εξυπηρετήθηκαν οι εγκαυματίες της φωτιάς παίρνοντας τη σειρά από άλλους διασωληνωμένους ασθενείς (σύνολο 35) που ήταν στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ (καθημερινά βρίσκονται πάνω από 30).

Εάν είχαν πιο έγκαιρα ανασυρθεί από τις φλόγες οι δεκάδες νεκροί και χρειάζονταν ΜΕΘ που θα έβρισκαν;

Πώς θα μάθουμε αν ακόμη και σήμερα εγκαυματίες που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ όταν το Υπουργείο Υγείας δεν δίνει επίσημα στοιχεία και τα κρύβει. Έφυγαν αρκετοί ασθενείς εγκαυματίες από τις ΜΕΘ (τουλάχιστον δέκα) άλλοι επειδή κατέληξαν και άλλοι επειδή σταθεροποιήθηκε η υγείας τους. Παρά ταύτα ο αριθμός νοσηλευόμενων εγκαυματιών στις ΜΕΘ είναι οκτώ (8) Ευαγγελισμός 5, ΚΑΤ 2, Θριάσιο 1. Το Υπουργείο Υγείας λέει έξι (6). Επίσης έξι (6) νοσηλεύονται στη ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριασίου σε σοβαρή κατάσταση. Επικοινωνιακοί χωρισμοί για να κρύψουν το μέγεθος της καταστροφής τον αριθμό των νεκρών και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ. Με την ακινητοποίηση της λίστας για να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι εγκαυματίες, άλλοι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση που ήταν ήδη στη λίστα αναμονής μπορεί να έχασαν τη ζωή τους.

Keywords
ποεδην, βιβλια, νεα κυβερνηση, φωτια, κυβερνηση, ματι, νοσοκομεια, ποεδην, αγια σοφια, εκαβ, κος, θλίψη, σισμανογλειο, σοφια, καμμενος, εκεπυ, θριασιο, αττικον, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, πυρκαγιες, Ημέρα του παιδιού, εμπολεμη ζωνη, θλίψη, αστυνομια, αττικο νοσοκομειο, εκαβ, εφημερευοντα νοσοκομεια, θριασιο, μωρο, προγραμμα, πυροσβεστικη, σισμανογλειο, σωτηρια, ψεματα, ωρα, αγια σοφια, αλληλεγγυη, αττικη, βιβλιο, βοηθεια, βραδυ, γινεται, γιατροι, δευτερα, δυστυχως, δικη, δωσει, δοθηκε, ευαγγελισμος, εγινε, εφημερευοντα, εκεπυ, ελλειψη, εμειναν, εξι, εξυπηρετηση, επρεπε, ετος, ευθυνη, ζωη, ζωνη, υπηρχαν, υποθερμια, κος, κρεβατια, λαθη, λειτουργια, λογια, νοσοκομειο παιδων, οκτω, οχημα, παιδια, παιδακια, προβληματα, ψυχη, σιγουρα, συγκεκριμενα, σειρα, σωμα, σοου, σοφια, συγχρονο, τμημα, υπουργειο υγειας, ισογειο, φορα, χειροτερα, ωρες, εθνικο, ιατρικο, υπουργειο, κρεβατι, νεκροι, νοσοκομειο, οργη, πληροφοριες, πληγες, υγειας
Τυχαία Θέματα