Ποια είναι τα συμπτώματα μετά το τσίμπημα σκορπιού -Οδηγίες αντιμετώπισης

Το τσίμπημα του σκορπιού μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πόνο στους ανθρώπους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι επιπλοκές μπορεί να είναι θανατηφόρες. Οδηγίες αντιμετώπισης του τσιμπήματος.

Όσοι το έχουν υποστεί μιλάνε για τον πιο δυνατό πόνο που μπορεί να έχουν νιώσει ποτέ. Ο σκορπιός, είναι ένα ερπετό που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από μεγάλες πέτρες και το δάγκωμά του δημιουργεί άμεσο και οξύτατο άλγος, συνοδευόμενο με μικρό πρήξιμο και τοπικό μούδιασμα της περιοχής. Τα συμπτώματα κορυφώνονται σε 4-5 ώρες ενώ αν δεν παρουσιαστούν άλλες επιπλοκές υποχωρούν πλήρως σε 1-2 ημέρες.

Ο σκορπιός
επιτίθεται στους ανθρώπους;

Οι σκορπιοί γενικά δεν παίρνουν την πρωτοβουλία να επιτεθούν σε ανθρώπους, μερικές φορές είναι πιθανό οι ανθρώπινες δραστηριότητες να επηρέασαν άθελά τους τον σκορπιό, προκαλώντας το τσίμπημα του σκορπιού.

Πώς τσιμπάνε οι σκορπιοί;

Οι σκορπιοί έχουν τσιμπημένα άκρα στην ουρά που επικοινωνούν με δηλητηριώδεις αδένες στο σώμα μέσω αγωγών. Κατά το τσίμπημα, η βελόνα τσιμπήματος εισάγεται στο δέρμα και το δηλητήριο εγχέεται.

Ποια είναι τα συμπτώματα μετά το τσίμπημα σκορπιού

Πρώτα από όλα, ο έντονος πόνος και η αίσθηση καψίματος γίνονται τοπικά αισθητά.

Τα τραύματα μπορεί να εμφανιστούν με πρήξιμο, φουσκάλες, εκχύμωση και νέκρωση του δέρματος. Ορισμένα μπορεί να παρουσιάσουν λεμφαδενίτιδα ή λεμφαγγίτιδα.

Μερικές φορές πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν

ζάλη, πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία, έμετο, αίσθημα παλμών, δύσπνοια, κυάνωση, έντονη εφίδρωση, λαρυγγικό οίδημα, δυσφαγία, μειωμένη αρτηριακή πίεση, σπασμούς, πνευμονικό οίδημα, σύγχυση και αναπνευστική παράλυση. Όταν συμβαίνει τσίμπημα σκορπιού στα παιδιά, ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες θανάτου;

Το τσίμπημα του σκορπιού στα παιδιά συχνά οδηγεί σε γρήγορες και σοβαρές συστηματικές αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί συχνά να προκαλέσουν αναπνευστική και κυκλοφορική ανεπάρκεια και θάνατο.

Πώς να διαγνώσετε το τσίμπημα σκορπιού; Διαβάστε αναλυτικά στο News4health.gr

#ΣΚΟΡΠΙΟΣ #ΤΣΙΜΠΗΜΑ #ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα