Ποιος είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» - Τι όπλα βρήκαν

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, επέβαιναν ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια, με τους τρεις συλληφθέντες να παρακολουθούνται από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Συλληφθέντες

είναι ο 32χρονος, γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τόξο σε διαδήλωση, μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον 'Αγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γίνεται έρευνα σε σπίτι που διέμενε ο 32χρονος και η φίλη του.

Ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη (διπλή) ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Το όνομά του και η φωτογραφία του δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2013 μετά τη σύλληψή του για συμμετοχή σε δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Μαζί του ήταν άλλα τρία άτομα, ο Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, ο Δημήτρης Πολίτης και ο Νίκος Ρωμανός.

Σε βάρος του Ιωάννη Μιχαηλίδη είχαν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Χωρίς να έχει γίνει ευρέως γνωστή η ταυτότητά του, τον Φεβρουάριο του 2011 του αποδόθηκε το προσωνύμιο «τοξοβόλος το Συντάγματος» όταν σε επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος σήκωσε το… τόξο του και από την τσάντα που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα έβγαλε ένα βέλος επιχειρώντας να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ και της Βουλής.

Τότε είχε συλληφθεί και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο οι φωτογραφίες με τον «τοξοβόλο» και την αντιασφυξιογόνα μάσκα είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Στις αρχές ήταν ήδη γνωστός, αφού είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές.

Το καλοκαίρι του 2012, το όνομα του είχε εμπλακεί στη ληστεία της τράπεζας στην Πάρο, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας οδηγός ταξί, ενώ με επιστολή του στην εφημερίδα «Ποντίκι» είχε αρνηθεί κάθε συμμετοχή στο επεισόδια καθώς και ότι δεν ήταν μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Το 2015 και ενώ ήταν ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννης Μιχαηλίδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών (κατά συγχώνευση) για την ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς στην Πεύκη.

Η υπόθεση σχετιζόταν με την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη τον Μάιο του 2011, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί κι ένας νεαρός, ενώ ο Μιχαηλίδης, όπως είχε ο ίδιος δηλώσει με επιστολή του στο διαδίκτυο, για να διαφύγει, πήρε το περιπολικό των αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα