ΠΟΥ: Να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία ο κόσμος

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους , επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία, καλώντας τις χώρες να επενδύσουν στη δημόσια υγεία.

Περισσότερα από 27,19 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως και 888.326 έχουν χάσει τη ζωή του από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, από τότε που ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

«Αυτή δεν θα είναι

η τελευταία πανδημία«, δήλωσε ο Τέντρος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη. «Η Ιστoρία μας διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος, περισσότερο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά».

Συνομιλίες με την Ινδία για την ένταξή της στον μηχανισμό "COVAX"

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός είναι σε συνομιλίες με την Ινδία σε σχέση με την ένταξή της στον μηχανισμό "COVAX", ο οποίος διευκολύνει την αγορά, τη διανομή και την πρόσβαση σε εμβολιασμό με ισότιμο τρόπο για όλους τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Ινδία είναι σίγουρα επιλέξιμη, όπως όλες οι χώρες του κόσμου, να αποτελέσει μέρος του μηχανισμού COVAX και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη σχετικά με αυτό», δήλωσε ο Μπρους Έιλγουορντ σε ενημέρωση του Τύπου.

«Θα καλωσορίσουμε την ινδική συμμετοχή... Η Ινδία διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία (στα εμβόλια)».

Ο ΠΟΥ και η συμμαχία για το εμβόλιο GAVI ηγούνται του μηχανισμού COVAX, όμως ορισμένες χώρες που έχουν εξασφαλίσει τις προμήθειές τους μέσω διμερών συμφωνιών, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, έχουν δηλώσει ότι θα δεν μετέχουν στον μηχανισμό COVAX.

Keywords
Τυχαία Θέματα