Πρεζεράκος: Η εξήγηση για την μείωση των τεστ κορονοϊού τον Δεκέμβριο

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, εξήγησε για ποιο λόγο το τελευταίο χρονικό διάστημα διενεργούνται λιγότερα τεστ κορονοϊού.

Ειδικότερα, σε αντίθεση με τον πολύ υψηλό αριθμό των τεστ κορονοϊού που διενεργούνταν τον Νοέμβρη, μέσα στο Δεκέμβρη έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους.

Ο. κ. Πρεζεράκος εξηγεί ότι οι επιστήμονες στην αρχή υπέδειξαν ότι τα θετικά rapid

test θα πρέπει να επιβεβαιώνονται με μοριακό έλεγχο. Στην πορεία αφού βελτιώθηκε η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων αυτών των rapid τεστ,  ότι δεν χρειάζεται πια η επιβεβαίωση με μοριακό έλεγχο. Αυτή η αλλαγή είχε ως συνέπειά το να μειωθεί ελαφρώς ο αριθμός των τεστ.

«Παρόλα, αυτά ήδη έχει αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των τεστ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ας σημειωθεί ότι σήμερα (9/12) πραγματοποιήθηκαν 18014 μοριακοί έλεγχοι και 12278 rapid test (συνολικά πάνω από 30 χιλιάδες τεστ) ενώ στις 4/12 είχαν πραγματοποιηθεί 18.241 μοριακοί έλεγχοι και 8841 rapid test (συνολικά πάνω από 26 χιλιάδες τεστ).

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, εξήγησε για ποιο λόγο το τελευταίο χρονικό διάστημα διενεργούνται λιγότερα τεστ κορονοϊού.

Ειδικότερα, σε αντίθεση με τον πολύ υψηλό αριθμό των τεστ κορονοϊού που διενεργούνταν τον Νοέμβρη, μέσα στο Δεκέμβρη έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους. Ο. κ. Πρεζεράκος εξηγεί ότι οι επιστήμονες στην αρχή υπέδειξαν ότι τα θετικά rapid test θα πρέπει να επιβεβαιώνονται με μοριακό έλεγχο. Στην πορεία αφού βελτιώθηκε η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων αυτών των rapid τεστ, αποφάσισαν και οι επιστήμονες ότι δεν χρειάζεται πια η επιβεβαίωση με μοριακό έλεγχο. Αυτή η αλλαγή είχε ως συνέπειά το να μειωθεί ελαφρώς ο αριθμός των τεστ.

«Παρόλα, αυτά ήδη έχει αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των τεστ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ας σημειωθεί ότι σήμερα (9/12) πραγματοποιήθηκαν 18014 μοριακοί έλεγχοι και 12278 rapid test (συνολικά πάνω από 30 χιλιάδες τεστ) ενώ στις 4/12 είχαν πραγματοποιηθεί 18.241 μοριακοί έλεγχοι και 8841 rapid test (συνολικά πάνω από 26 χιλιάδες τεστ)

Ο κ. Πρεζεράκος αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο θέμα της ανάγκης για συταγογράφηση των τεστ από τον ΕΟΠΥΥ, με σκοπό να μην επιβαρύνεται ο πολίτης.

Αναλυτικά τι εξήγησε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:Πρεζεράκος: Τα έχουμε καταφέρει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες, όσο περισσότερα τεστ γίνονται τόσο το καλύτερο
Keywords
Τυχαία Θέματα