Πριγκόζιν: Για πρώτη φορά το Κρεμλίνο αφήνει υπόνοιες για κατάρριψη του αεροσκάφους

Tο Κρεμλίνο αφήνει υπόνοιες - για πρώτη φορά - ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη έξω από τη Μόσχα και στο οποίο επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, μπορεί να καταρρίφθηκε σκόπιμα

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου, ότι οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα το αεροπλάνο που μετέφερε τον επικεφαλής των μισθοφόρων της Βάγκνερ, Yevgeny Prigozhin, μπορεί να καταρρίφθηκε σκόπιμα. Αυτή η εξέλιξη είναι η πρώτη ρητή αναγνώριση από την ρωσική πλευρά ότι ο Πριγκόζιν μπορεί να έχει δολοφονηθεί.

«Είναι προφανές ότι εξετάζονται

διάφορες εκδοχές, συμπεριλαμβανομένης της εκδοχής - ξέρετε για τι μιλάμε - ας πούμε, για μια σκόπιμη θηριωδία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με την έρευνα. Ερωτηθείς αν ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας θα ερευνήσει τη συντριβή, ο Πεσκόφ είπε ότι οι συνθήκες το καθιστούν διαφορετικό, αν και προειδοποίησε ότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη βγάλει επίσημα συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη. «Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα της ρωσικής έρευνας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Τα αίτια δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά χωρικοί κοντά στο σημείο που κατέπεσε το αεροπλάνο είπαν στο Reuters ότι άκουσαν έναν κρότο και στη συνέχεια είδαν το αεροπλάνο να πέφτει στο έδαφος. Το αεροσκάφος συνετρίβη ακριβώς δύο μήνες από τότε που ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέλαβε τον έλεγχο της νότιας πόλης Ροστόφ στα τέλη Ιουνίου.

Η Ρωσία ενημέρωσε την αρχή διερεύνησης αεροσκαφών της Βραζιλίας ότι δεν θα διερευνήσει τη συντριβή του βραζιλιάνικου αεροσκάφους Embraer σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες «προς το παρόν», ανέφερε το βραζιλιάνικο πρακτορείο στο Reuters. Ερωτηθείς για αυτήν την αναφορά, ο Πεσκόφ είπε: «Πρώτα απ’ όλα, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η επιτροπή ασχολείται με αυτό».

#ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΚΡΕΜΛΙΝΟ #ΡΩΣΙΑ #ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ #ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ #ΘΑΝΑΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα