Προεκλογική αρένα η Βουλή: Σήμερα η πρόταση μομφής στον Πολάκη - Παροχές και 120 δόσεις

Προεκλογική αρένα θα θυμίζει η Βουλή από σήμερα καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με αιχμή του δόρατος την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη αλλά και τις οικονομικές παροχές απο το πλεόνασμα.

Όπως εχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσιπρας

θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσυνης της κυβερνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την διήμερη προθεσμία που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλης, κι έτσι η τριήμερη συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσυνης θα ξεκινήσει την Τετάρτη κι αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Κατα την σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλης, θα οριστικοποιηθεί η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό την συνεδρίαση θα ανοίξει ο πρωθυπουργός και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Για να λάβει ψήφο εμπιστοσυνης ο Αλέξης Τσιπρας απαιτείται η πλειοψηφία των παρόντων, δηλαδή 151 βουλευτες.

Ωστόσο, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να λάβουν θέση μάχης στο Κοινοβούλιο και για την οικονομία μιας και σήμερα η κυβερνηση καταθέτει στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μια σειρά ευνοϊκών μέτρων απο το πλεόνασμα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται πως οι παροχες που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργος απο το βήμα της Βουλης όχι μόνο θα επισκιάσουν το ζήτημα «Πολάκη» αλλα θα σημάνουν κι επίσημα την έναρξη των εκλογών, αυτοδιοικητικών και Ευρωεκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα