Προγραμματικές δηλώσεις, ημέρα πρώτη: Φορολογικές ελαφρύνσεις «αστραπή» και πρεμιέρα σκληρής αντιπολίτευσης

Στην πορεία της οικονομίας, στη νέα διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και τις ιδιωτικοποιήσεις επικεντρώθηκε η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Απο το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε σημαντικές φοροελαφρύνσεις το αμέσως επόμενο διάστημα στον ΕΝΦΙΑ

και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο.
Επανέλαβε την ανάγκη των επενδύσεων στην χώρα για την ανάπτυξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει καν διαπραγματευτεί με τους δανειστές την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων όπως έλεγε προεκλογικά κι αυτό σημαίνει πως αν προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις θα έρθουν ισοδύναμες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις προανήγγειλε την αποκομματικοποίηση του δημόσιου τομέα και την αξιολόγηση των υπουργών με το νέο πληροφοριακό σύστημα που θα εφαρμόσει. Απαντώντας ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για “αναστήλωση του γαλάζιου κομματικού κράτους” με στρατιές συμβούλων που αναφέρονται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Απο την μεριά του ο πρωθυπουργός εξήρε την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού τόσο για τις πρόσφατες καταστροφές στην Χαλκιδική όσο και για τον χθεσινό σεισμό. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τον άνθρωπο που κατηγορούσε ως υπεύθυνο για την καταστροφή στο Μάτι, τον κ. Τσουκαλά, τον αναβάθμισε σε γ.γ Προστασίας του Πολίτη.

Αντεγκλήσεις υπήρχαν και για το ζήτημα της ΔΕΗ. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την “διάσωση” με εξυγίανση και την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Για “ξεπούλημα” κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα