«Πρόσωπο της χρονιάς» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Είμαι πιο υπεύθυνος παρά γενναίος»

«Πρόσωπο της χρονιάς» για το 2022, ανακήρυξαν οι Financial Times, τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την εξαιρετική επίδειξη ηγεσίας και σθένους του.

Μετά από 9 μήνες σκληρής μάχης, ο 44χρονος έχει λάβει μια θέση στην παγκόσμια ιστορία.

Ο ίδιος, θυμούμενος τις πρώτες μέρες της εισβολής, σχολιάζει ότι δεν είναι πραγματικά θαρραλέος. «Είμαι πιο υπεύθυνος παρά γενναίος... Απλώς μισώ να

απογοητεύω τους ανθρώπους».

Αρχικά, είχε δεχθεί έντονο χλευασμό για την προηγούμενη καριέρα του ως κωμικό, με την «μοίρα» να του παίζει «περίεργα παιχνίδια», αφού από υποδυόμενος τον ηγέτη κράτους, ξαφνικά, έγινε.

Eξακολουθεί, να χαρακτηρίζει, τον εαυτό του ως άνθρωπο με «ταπεινά γούστα και βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς». Κουρασμένος, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του, θα ήθελε αντί να αντιμετωπίζει έναν ανελέητο εισβολέα να ψαρεύει με τον γιο του.

Κομβικό σημείο στην εξέλιξη των εχθροπραξιών ήταν η απόφασή του, να παραμείνει στο Κίεβο, το οποίο «θα έπεφτε εντός 10 ημερών», σύμφωνα με τα τότε λεχθέντα, και να μην αποδεχθεί την πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών για απομάκρυνση, δίνοντας θάρρος στον στρατό και το λαό της Ουκρανίας.

Ιδιαίτερο «κύμα» στήριξης δέχθηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία και χρησιμοποιούσε ο ίδιος, για τις ανακοινώσεις, που έκανε, περπατώντας στους δρόμους της χώρας. «Ένας Τσόρτσιλ της εποχής των social media», σύμφωνα με τους Financial Times.

Η γνωστή εφημερίδα τον θεωρεί και αντίποδα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κρυμμένος στο Κρεμλίνο, έχει κοστίσει δεκάδες, ενδεχομένως εκατοντάδες, χιλιάδες ζωές, με την εμμονή του για την ανοικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας.

Να θυμίσουμε ότι η Ουκρανία εξέπληξε τον κόσμο, αποκρούοντας τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο, αλλά και με τις αντεπιθέσεις της στις επαρχίες Χάρκοβο και Χερσώνα.

Έχει ανακαταλάβει, επίσης, το ήμισυ του εδάφους, που είχαν καταλάβει τα στρατεύματα της Μόσχας φέτος.

#ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ_ΖΕΛΕΝΣΚΙ #FINANCIAL_TIMES #ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόσωπο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Είμαι,prosopo, volontimir zelenski, eimai