Πρόβλεψη σοκ Σαρηγιάννη: 6.500 κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας το καλοκαίρι, με φόντο και την ιδιαίτερα εύκολη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα που τείνει να επικρατήσει και στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι τα μοντέλα δείχνουν αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα το επόμενο διάστημα και 6.500 κρούσματα με βάση τα τεστ

που γίνονται, γύρω στις 15 Αυγούστου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκαϊ, ο καθηγητής τόνισε ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να σταματήσει με έναν συνδυασμό αυξημένων self test και κινητών κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας όταν παρατηρείται πως υπάρχει αλλαγή της τάσης επιδημιολογικά.

«Η Μύκονος ήταν σε έξαρση»

«Τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι η κίνηση για νέα περιοριστικά μέτρα στο νησί ήταν σωστή και στοχευμένη.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες στις έξι το απόγευμα είναι σε ισχύ η 24ωρη απαγόρευση της μουσικής στο νησί, ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Το μίνι lockdown στο νησί των ανέμων αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 26 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόβλεψη, Σαρηγιάννη, 6 500, Δεκαπενταύγουστο,provlepsi, sarigianni, 6 500, dekapentavgousto