Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα: Επικίνδυνη η απόφαση της Ελλάδας να προμηθεύσει με όπλα τους Ουκρανούς

Πολύ επικίνδυνη χαρακτήρισε την απόφαση της Ελλάδας να προμηθεύσει με όπλα τους Ουκρανούς ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

«Ο κόσμος δεν είναι μόνο η Δύση» ανέφερε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντας ρητορικό το ερώτημα

που του τέθηκε για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν έχω αμφιβολία ότι στο μέλλον οι σχέσεις μας θα αποκατασταθούν αλλά τώρα δεν μπορώ να σας πω πότε θα γίνει αυτό. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα»

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προμηθεύσει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνη. Αυτές οι προμήθειες ρίχνουν λάδι στη φωτιά, διότι δεν πρόκειται μόνο για καλάσνικοφ, αλλά και για αντιαρματικούς πυραύλους».

Ο Ρώσος πρέσβης απέφυγε να σχολιάσει επι΄της ουσίας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Οι δηλώσεις του δεν διαφέρουν από αυτές των άλλων μελών της ΕΕ γι αυτό δεν μας εξέπληξαν. Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, υπάρχει πειθαρχία από την ελληνική πλευρά. Ενημερώνουμε τη Μόσχα και οι δηλώσεις καταγράφονται».

Παρά την ένταση που καταγράφηκε στις παρεμβάσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος από τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει με το υπουργείο Εξωτερικών. Επέμεινε ότι στο χωριό Σαρτανά όπου υπήρξαν νεκροί ομογενείς «δεν πετούσαν ρωσικά μαχητικά όταν σκοτώθηκαν οι Έλληνες ομογενείς».

Απαντώντας σχετικά με δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ που χαρακτήριζε το ψευδοκράτος «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» διαβεβαίωσε ότι η θέση της Ρωσίας για το Κυπριακό -που κινείται στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ- δεν έχει αλλάξει.

Ο Ρώσος πρέσβης επανέλαβε τις ρωσικές απαιτήσεις που εκφράζονται στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι τους. «Όσον αφορά τη δήθεν παγκόσμια καταδίκη της χώρας, η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί. Ο κόσμος δεν είναι μόνο η Δύση. Για παράδειγμα η Ινδία και η Κίνα καταδίκασαν τις κυρώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα