Σε 13 χρόνια αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης του Πιστόριους

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι αυξάνει την ποινή του παρολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους στα 13 χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξη για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Ο 28χρονος σήμερα Πιστόριους

είχε πυροβολήσει και σκοτώσει την Στίινκαμπ στο μπάνιο του σπιτιού του, ισχυριζόμενος ότι φοβήθηκε πως είχε εισέλθει διαρρήκτης στην οικία του.

Αρχικά είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη. Είχε μείνει μόλις ένα χρόνο στη φυλακή.

Ωστόσο η εισαγγελία άσκησε έφεση και η εναντίον του κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή έξι ετών τον περασμένο Ιούλιο,και να επιστρέψει στη φυλακή. Μετά την απόρριψη της έφεσής του δεν μπορούσε να προσβάλει νομικά την καταδίκη του και αντιμετώπιζε ενδεχόμενο ποινής τουλάχιστον 15 ετών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι: «ο κατηγορούμενος καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και πέντε μηνών», δήλωσε ο δικαστής Ουίλι Σέριτι.

Το δικαστήριο επέβαλε με αυτό τον τρόπο την κατώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για φόνο στη Νότια Αφρική, η οποία είναι 15 χρόνια κάθειρξη, όμως έλαβε υπόψη του και αφαίρεσε την ποινή που έχει ήδη εκτίσει ο Πιστόριους

Ο παρολυμπιονίκης δεν ήταν παρών κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα