Σε χρήματα θα λάβουν οι εργαζόμενοι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Σε χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δεν τους καταβλήθηκαν τα έτη από το 2012 έως και το 2016, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και τις τεχνικές υπηρεσίες έθεσαν το προηγούμενο διάστημα το θέμα στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, με βάση το άρθρο του νόμου 4483/2017 που ψηφίστηκε τον Ιούλιο.

Η απόφαση ελήφθη

από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης την τελευταία ημέρα, με βάση τις προϋποθέσεις που βάζει ο νόμος για την πληρωμή, με τον κ.Μπουτάρη, να υποστηρίζει πως "θα προστατέψουμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Εάν δεν έχουν παπούτσια, γιλέκο, γάντια θα εισηγηθώ στην Εκτελεστική Επιτροπή να μην πιάνουν δουλειά".

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς, υποστήριξε πως εξαιτίας άγονων διαγωνισμών δεν αποκτήθηκαν τα ΜΑΠ, ενώ τα χρήματα -περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ- θα δοθούν σε δύο δόσεις μέσα στο 2018. "Το 2012 δεν φορούσε κανένας γιλέκο στον δήμο Θεσσαλονίκης και είμαι υπερήφανος που έχουμε καθιερώσει ως διοίκηση αυτά τα ελάχιστα ΜΑΠ" είπε.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως στόχος είναι "να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση από τον επόμενο χρόνο και όλες οι υπηρεσίες να παίρνουν τα ΜΑΠ που πρέπει".

Από την πλευρά της παράταξης "Εντάξει", ο Δημήτρης Κούβελας αναρωτήθηκε γιατί "δεν ευδοκιμούν οι διαγωνισμοί" και "εάν οφείλεται σε αδυναμία διαχείρισης του διαγωνισμού" από τη διοίκηση.

Ο Γιώργος Αβαρλής από την "Ανοιχτή Πόλη" υποστήριξε πως "μπροστά στις ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχει ανταμοιβή σε χρήμα", ενώ υπέρ του να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους τάχθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων "Λαϊκή Συσπείρωση" Γιάννης Δελής και "Γειτονιές σε Δράση" Μόνικα Αϊβάζογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα