Σεισμός Κωνσταντινούπολης: «Δεν προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα» τονίζει ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, μίλησε στο Dikaiologitika News για τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η πιθανή ενεργοποίηση του ρίγματος της Ανατολίας δεν προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι είναι πιθανοί οι μετασεισμοί ανάλογης

κλίμακας με τον σεισμό που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

«Υπάρχει δυναμικό το οποίο δεν έχει εκτονωθεί ακόμη μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει εκτόνωση με μικρότερα μεγέθη. Περιμένουμε τη συνέχεια της σεισμικής δραστηριότητας στην Κωνσταντινούπολη, με πιθανούς τους μετασεισμούς ανάλογης κλίμακας.»

Στην ερώτηση του Dikaiologitika News για το αν υπάρχει ανησυχία για την Ελλάδα από τον σεισμό της Κωνσταντινούπολης, ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Η πιθανή ενεργοποίηση του ρίγματος, δεν προκαλεί καμία ανησυχία στην Ελλάδα παρά μόνο στην γύρω περιοχή».

Μετά τον σεισμό των 5.8 Ρίχτερ, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, με τον καθηγητή να τονίζει ότι η εκτόνωση με μικρότερα μεγέθη είναι επιθυμητή.

Ο κ. Λέκκας είχε προειδοποιήσει από πέρσι για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, παρά το ότι είχε να προκαλέσει σεισμό το ρίγμα της Ανατολίας για 200 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα