«Στα λύκεια δεν κολλάει, στα φροντιστήρια κολλάει...»

«Η υγεία είναι πάνω απ όλα» μεν, όμως τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, παρότι τα λύκεια άνοιξαν και στις δυο περιπτώσεις διδάσκονται οι ίδιοι μαθητές.

 Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση διαρκεί ήδη 7 μήνες, από τις 6 Νοεμβρίου, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση από το υπουργείο παιδείας για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τα οποία ιδίως αυτή την περίοδο είναι απαραίτητα για όσους μαθητές δίνουν

πανελλήνιες.

«Κάντε εικόνα, ένα μαθητή του λυκείου να πηγαίνει στο σχολείο το πρωί, στην καφετέρια το απόγευμα και να μην μπορεί να πηγαίνει στο φροντιστήριο», δηλώνει ο προεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), ο Βαφειαδακης Γιάννης και συνεχίζει: «Είμαστε κλειστοί από τις 6 Νοεμβρίου πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε. Δεν γίνεται να ανοίγουν όλοι εκτός από τα φροντιστήρια, δεν αντέχουμε άλλο».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε φροντιστήρια δεν έχουν ενταχθεί στο εμβολιαστικο πρόγραμμα, ούτε και μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν self test.

«Πρέπει να μπουν και οι δικοί μας καθηγητές στους εμβολιασμούς. Είναι απαράδεκτο, δηλαδή τι είμαστε, παιδιά ενός κατώτερου θεού», σημειώνει, ο κ. Βαφειαδακης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου, είθισται μετά την πασχαλινή περίοδο να επικεντρώνονται στα μαθήματα του φροντιστηρίων, ενόψει των εισαγωγικών τους εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για πρώτη χρονιά, πηγαίνουν σχολείο, επίσης μετά από πολύμηνη αποχή, ωστόσο δεν μπορούν να συμμετέχουν σε γκρουπ.

«Θέλουμε τους μαθητές μας κοντά», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Αττικης, Σπύρος Δαμιανός.

Παρά το γεγονός ότι τα εκπαιδευτικά κέντρα κατάφεραν και ανταποκρίθηκαν άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν με την τηλεκπαίδευση, ο κ. Δαμιανός θεωρεί ότι «η δουλειά μας γίνεται με τους μαθητές στην τάξη. Ανυπομονούμε να ανοίξουμε. Βέβαια σεβόμαστε την επιτροπή και τους ειδικούς που ξέρουν καλύτερα από εμάς όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης, γιατί όντως η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Ευελπιστούμε ότι στις 10 Μαΐου που ανοίγουν και τα σχολεία, ότι περνούμε εκεί θα ξεκινήσουμε».

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού ο ίδιος αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, υπήρξε άψογη συνεργασία, όποτε χρειάστηκε, με τον ΕΟΔΥ, εξαερισμός χώρου, αντισηπτικά, μάσκες ήδη τα είχαμε και θα τα έχουμε υποχρεωτικά, συν ότι άλλο θα μας πει η επιτροπή προκειμένου να λειτουργούμε με ασφάλεια».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, ο προεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Αττικής, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, ωστόσο όπως λέει μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

«Φυσικά θα θέλαμε όπως και οι δημόσιοι συνάδελφοι μας, να έχουμε μια προτεραιότητα στον εμβολιασμό έτσι ώστε να μπορέσουμε να χτυπήσουμε το τοίχος προστασίας απέναντι στην πανδημία. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση, αλλά θα θέλαμε και το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ να μας δει κατά προτεραιότητα».

Η Νάνσυ και ο Παναγιώτης, 17χρονοι μαθητές υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων, «αυτά που κάνουμε στο φροντιστήριο είναι διαφορετικά με τα όσα διδασκόμαστε στο σχολείο και απαιτείται η φυσική μας παρουσία και όχι η τηλεκπαίδευση, γιατί οι εξετάσεις για τους περισσότερους από εμάς είναι εξετάσεις ζωής».

Άλλος ένας βασικός παράγοντας για τους μαθητές είναι και ο ψυχολογικός. «Άλλο να παρακολουθείς το μάθημα μπροστά από μια οθόνη και άλλο να είσαι κοντά. Να ρωτάς, μα σε διορθώνουν, να διαμορφώνεις και εσύ άποψη με τους συμμαθητές σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα