Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων: Συγκεκριμένες προτάσεις από τους ακτοπλόους μέχρι την Πέμπτη ζητά η κυβέρνηση

Oλοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τους ακτοπλόους τους οποίος εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης.

Έπειτα από τη συνάντηση - που διήρκησε πάνω από μία ώρα - η κυβέρνηση αναμένει τώρα μέχρι την επόμενη Πέμπτη τις συγκεκριμένες προτάσεις των ακτοπλόων για άμεση μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Στελέχη του Μαξίμου υπογράμμιζαν, αλλωστε, νωρίτερα ότι υπάρχει περιθώριο μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ακόμα και κατά 30%, κατί που κοινοποιήθηκε και από επίσημα χείλη στην σημερινή συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς, ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού».

Από κυβερνητικής πλευράς τονίστηκε πως παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Επί της αρχής οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, προκειμένου να καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση με τους ακτοπλόους.

#ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ #ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ #ΤΙΜΕΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΑΚΗΣ_ΣΚΕΡΤΣΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα