Στο τραπέζι αποζημίωση 100 ευρώ από την ΔΕΔΔΗΕ για κάθε ημέρα διακοπής ρεύματος

Έρχεται μόνιμος μηχανισμός αποζημιώσεων των πολιτών για τις ζημιές και την ταλαιπωρία από φυσικές καταστροφές. Νέες δομές στην Πολιτική Προστασία αλλά και αλλαγή εξοπλισμού για να μην ξανά γίνουν τα ίδια λάθη.

Mια σημαντική καινοτομία προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίς», καθώς στις σκέψεις κυβερνητικών παραγόντων ωριμάζει η σκέψη για καθιέρωση μόνιμου μηχανισμού αποζημίωσης των πολιτών που υφίστανται ταλαιπωρία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως είναι ο εγκλωβισμός στα οχήματά τους και οι πολύωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Η απαίτηση του πρωθυπουργού

να αποζημιώσει η Αττική Οδός τους εγκλωβισμένους οδηγούς με το ποσό των 2.000 ευρώ, καθώς και η συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δώσει 1.000 ευρώ σε κάθε επιβάτη που εγκλωβίστηκε στην αμαξοστοιχία της εξαιτίας της χιονόπτωσης θα αποτελέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρότυπο για να υποχρεώνονται οι εταιρείες να πληρώνουν τίμημα για την ταλαιπωρία που υφίστανται χρήστες των υπηρεσιών τους

100 ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται το συγκεκριμένο μέτρο να ισχύσει και για τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος θα καλείται να καταβάλλει αποζημίωση 100 ευρώ για κάθε ημέρα που θα διακόπτεται, με δική του ευθύνη, η ηλεκτροδότηση ενός νοικοκυριού ή μιας επιχείρησης, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Παράλληλα, το κυβερνητικό σχέδιο που καταρτίστηκε μετά τις αστοχίες και τις ανεπάρκειες που έφεραν στην επιφάνεια τα προβλήματα που συνόδευσαν τη χιονοθύελλα «Ελπίδα», η οποία ήρθε στην Αττική την προηγούμενη Δευτέρα, προβλέπει «αναδόμηση» της Πολιτικής Προστασίας, με ταυτόχρονη, σημαντική ενίσχυση του στελεχιακού της δυναμικού και αναβάθμιση του εξοπλισμού της.

Οι παρεμβάσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθούν ως εξής: Πρώτον, στην εκπόνηση νέου όργανο γράμματος που θα είναι στηριγμένο στα πρότυπα άλλων χωρών με πείρα και πολύχρονη αποτελεσματική δράση στην αντιμετώπιση κρίσεων που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές. Δεύτερον, στα δεδομένα που θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπως η πρόσβαση στις κάμερες που δίνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τους κεντρικούς δρόμους. Τρίτον, στον ειδικό εξοπλισμό που πρόκειται να αποκτήσει και στον οποίο θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων drones, τα οποία θα πετούν την ώρα των κρίσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα