Συγκλονίζει το νέο μακελειό στη Σερβία: Αυξάνονται οι νεκροί, ποιος είναι ο 21χρονος δράστης

Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στη Σερβία ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς, και είναι γιος στρατιωτικού.

Σοκάρει η δεύτερη μαζική δολοφονία που συγκλονίζει τη Σερβία μέσα σε δύο μόλις 24ωρα και ενώ η χώρα είχε κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για να τιμήσει τα θύματα της σφαγής στο σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ», στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς, νότια του Βελιγραδίου ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον

δράστη. Η νέα τραγωδία σημειώθηκε λιγότερο από 48 ώρες μετά την ημέρα που ένα 13χρονο αγόρι σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε επτά σε σχολείο στο Βελιγράδι, προτού παραδοθεί στις αρχές.

Ανθρωποκυνηγητό συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να βρεθεί ο δράστης σειράς επιθέσεων με αυτόματο τουφέκι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκαπέντε, σε μια χώρα που βρισκόταν ήδη σε κατάσταση σοκ, έπειτα από το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου προχθές Τετάρτη, με εννιά νεκρούς.

{https://twitter.com/SeicoIntel/status/1654267339045744640?s=20}

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από την Mercedes του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά από έναν νυχτερινό καυγά στην αυλή ενός σχολείου κοντά στο Mλαντόνεβατς ο ύποπτος επέστρεψε με ένα όπλο, άνοιξε πυρ και συνέχισε να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους από ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα θύματα ένας αστυνομικός και η αδερφή του. Το νεότερο θύμα του Μπλάζιτς είναι ένα παιδί 14 ετών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Telegraf.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΑΠΕ χθες βράδυ, σε τρία χωριά, κοντά στη Μλαντένοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της σερβικής πρωτεύουσας, νεαρός 21 ετών, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RTS και άλλα ΜΜΕ.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν αστυνομικός και η αδελφή του.

Σήμερα, προτού καν ανατείλει ο ήλιος, εκατοντάδες αστυνομικοί χτένιζαν την περιοχή, ενώ ελικόπτερο εφοδιασμένο με προβολέα έψαχνε επίσης τον δράστη, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Σύμφωνα με το RTS, στην έρευνα συμμετέχουν περίπου 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η αστυνομία παράλληλα απέκλεισε την πρόσβαση προς διάφορα χωριά.

Ο σέρβος υπουργός Εσωτερικών Μπρατίσλαβ Γκάσιτς έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα από το Βελιγράδι ο Ν. Πέλπας, υπήρχαν πληροφορίες πως ο νεαρός εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς.

Ανάστατοι συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ιατρικού κέντρου στο Βελιγράδι, όπου διακομίστηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N1. Η υπουργός Υγείας Ντάνιτσα Γκρούιτσιτς έκανε σύντομη επίσκεψη στο κέντρο.

{https://twitter.com/1917CCCP2/status/1654275308629925890?s=20}

Πριν από την αυγή, έξω από το χωριό Ντύμπονα κοντά στο Mladenovac, μάρτυρας που μίλησε στο Reuters είπε ότι είδε βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να εγκαθιστούν σημείο ελέγχου και να ερευνούν την κυκλοφορία.

«Είναι σκοτάδι εδώ, τον ψάχνουμε σε αυτή την περιοχή, παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις, ένα τουφέκι αποτελεί σοβαρή απειλή», δήλωσε τηλεφωνικά ένας αστυνομικός που συμμετέχει στο ανθρωποκυνηγητό.

{https://twitter.com/telegrafrs/status/1654273901386428417?s=20}

Ένα ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολλοί αστυνομικοί αναζητούσαν επίσης τον ύποπτο ανάμεσα στους λόφους και τα δάση γύρω από την Ντούμπονα.

«Σκότωσε τον εγγονό και την εγγονή μου...»

Οι μαρτυρίες σοκάρουν. «Κάθονταν εκεί και μιλούσαν, τους πλησίασε και τους πυροβόλησε άφοβα. Σκότωσε τον εγγονό και την εγγονή μου» είπε στην εφημερίδα Blic ο παππούς του αστυνομικού Mίλαν Πάνιτς και οι αδερφές του, που ήταν θύματα του δολοφόνου.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων, όπως μία μητέρα που βρήκε το γιό της αιμόφυρτο στην αυλή του σχολείου. Έφυγε όπως λέει από το σπίτι το βράδυ για να συναντήσει τους φίλους του στην αυλή του σχολείου. Επειδή δεν απαντούσε στο τηλέφωνο της μητέρας του, η οποία του τηλεφώνησε επίμονα, κατέβηκε στην αυλή του σχολείου και βρήκε τον γιο της να αιμορραγεί κάτω από το παγκάκι

{https://www.youtube.com/watch?v=_toHGAUskcs}

Ποιος είναι ο δράστης

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο δράστης ονομάζεται Uros Blazic είναι γιος στρατιωτικού. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας χαρακτήρισε τους τελευταίους πυροβολισμούς ως «τρομοκρατική ενέργεια», μετέδωσε η σερβική ειδησεογραφική πύλη Telegraf, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

{https://twitter.com/AlertaNews24/status/1654285322111393795?s=20}

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τον δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς. Όμως αρνείται να παραδοθεί και ανταλλάσσει πυρά με αστυνομικούς.

#ΣΕΡΒΙΑ #ΜΑΚΕΛΕΙΟ #21χρονος #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ #ΝΕΚΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονίζει, Σερβία, Αυξάνονται, 21χρονος,sygklonizei, servia, afxanontai, 21chronos