ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή «έκπληξης» Τσίπρα από το Ζάππειο

Μέσα σε κλίμα απόλυτης μυστικοπάθειας, αναμένεται σήμερα στις 13:00 η «έκπληξη» που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και θα ανακοινωθεί σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον ίδιο στο Ζάππειο.

Χαρακτηριστικό της «αχλής μυστηρίου» που υπήρχε το χθεσινό βράδυ για το ζήτημα είναι ότι ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσαν στους συντάκτες που καλύπτουν το

ρεπορτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν μπορούν να δώσουν καμία πληροφορία σχετικά με το ζήτημα και κανείς δεν φαίνονταν να είχε κάποιο ουσιαστικό σχετικό στοιχείο.

Βαδίζοντας, λοιπόν, «στα τυφλά», υπάρχουν 2-3 δεδομένα που ενδεχομένως να δείχνουν κάτι.

Πρώτον, ο κύριος Τσίπρας δεν είχε κάποια ανάγκη να προχωρήσει σε μια απλή δημόσια παρέμβαση, δεδομένου ότι την Παρασκευή συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό στην βουλή και από αύριο έως την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει 3 κεντρικές ομιλίες σε Περιστέρι, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, με το σύνθημα της «δημοκρατικής αντεπίθεσης».

Επομένως, φαίνεται ότι πράγματι κάτι συγκεκριμένο έχει στα χέρια του, για το οποίο, μάλιστα, επιλέγεται και η βαριά σημειολογία του Ζάππειου για να δημοσιοποιηθεί.

Δεύτερον, έστω και τα λίγα μισόλογα τα οποία λέγανε χθες οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζουν ότι το βασικό ζήτημα της συνέντευξης Τύπου θα αφορά τις παρακολουθήσεις. Εκτός, αν επιβεβαιωθεί η επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία αναφέρει πως οι δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα θα αφορούν «τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου», κάτι που όμως κανείς δεν «βλέπει στον ορίζοντα» και ενώ ακόμη εκκρεμεί μεγάλο μέρος της διαβούλευσης στο εσωτερικό του κόμματος για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια.

Ένα θέμα που βλέπουμε να κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες είναι και η υπόθεση της Greek Mafia, για το οποίο εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνδέσει με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, λέγοντας πως «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, ενώ επί ΝΔ η Greek Mafia διοικούσε την ΕΥΠ».

Τρίτον, αυτό που αρκετοί πρόσεξαν στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου είναι ότι οι ανακοινώσεις Τσίπρα, πέρα από το ότι θα γίνουν στο Ζάππειο, θα ακολουθηθούν και από περιορισμένων ερωτήσεων συνέντευξη Τύπου και κυρίως πως εκεί έχουν προσκαλεστεί και θα παραβρίσκονται και οι ανταποκριτές ξένων Μέσων.

Τέταρτον, όλο και περισσότεροι τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσέξει και να μην απομακρυνθεί περαιτέρω από τα οικονομικά και κοινωνικά θέματα καθημερινότητας, αλλά, αντιθέτως, να αναδείξει και τις δικές του προγραμματικές δεσμεύσεις για αυτά.

Με αυτά, λοιπόν, τα δεδομένα, αναμένεται αυτή η «απρόσμενη» και «περίεργη» συνέντευξη Τύπου κυρίου Τσίπρα σήμερα το μεσημέρι και κυρίως η επιβεβαίωση ή η διάψευση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ετοιμάσει μια παρέμβαση που θα καθορίσει τις επόμενες μέρες την επικαιρότητα ή απλά επιδιώκει να «ζεστάνει» τις μηχανές του κόμματος του, καθώς εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΖΑΠΠΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα