Τα γενέθλια των 21 χρόνων της γιορτάζει η Google με το σημερινό της doodle

Στη συμπλήρωση 21 χρόνων από την ίδρυσή της αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle. Σαν σήμερα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998, ήταν η πρώτη μέρα που οι χρήστες μπορούσαν να ψάξουν ότι ήθελαν μέσω της μηχανής αναζήτησης.

Η Google ξεκίνησε αρχικά σαν ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν, ήταν τότε που οι ιδρυτές της έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ το 1996.

Ενώ οι

μέχρι τότε μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, η Google έφερε ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Η νέα τεχνολογία ονομάστηκε PageRank και στην ουσία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημασία των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.

Το όνομά της προέρχεται από τον αναγραμματισμό της λέξης «googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu.

Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. 

Στη φωτογραφία βλέπετε το σημερινό doodle.

Keywords
Τυχαία Θέματα