Ταραχή στον EOΠΥΥ: H Kαρποδίνη «έφαγε» με δυσμενή τον προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών

Εν μέσω «καταιγίδας» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο ΕΟΠΥΥ μετά την απόφαση της Διοικήτριας του Οργανισμού να… μεταθέσει τον επί σειρά ετών Οικονομικό Διευθυντή του φορέα, σε περιφερειακή θέση.

Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η απόφαση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη να καθαιρέσει τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του φορέα, Κωνσταντίνο Μπαρούς και να τον μεταθέσει στην …Περιφερειακή Διεύθυνση της Δυτικής Αθήνας,

στο Αιγάλεω.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρούς είναι από τα παλαιότερα στελέχη του Οργανισμού, συνάδελφοι του αλλά και παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως είναι ένα από τα στελέχη που έχουν στηρίξει τον ΕΟΠΥΥ όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ αυτών και τα «μνημονιακά έτη», όταν ο Οργανισμός κλήθηκε να αναλάβει τον κεντρικό ρόλο στην προσφορά υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν αποκλειστικά της κα Καρποδίνη, ενώ φέρεται να μην είχε γίνει γνωστό ούτε στο γραφείο του Υπουργού Υγείας. Προφανώς, δεν διευκρινίζεται στην απόφαση που αναμένεται να αναρτηθεί στη Διαύγεια και την οποία σας παραθέτουμε, ο λόγος για τη μετακίνηση.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν από τη μια για την ύπαρξη διαφωνιών στη διαχείριση κάποιων οικονομικών θεμάτων, τα οποία όπως αναφέρουν παράγοντες με γνώση επί των συγκεκριμένων, θα διερευνηθούν άμεσα, ενώ διαρρέεται πως υπήρξαν υπηρεσιακές ανάγκες στην περιφερειακή διεύθυνση, τις οποίες κρίθηκε καταλληλότερος για να καλύψει ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης οικονομικών του φορέα.

Το θέμα, πάντως, αναμένεται να έχει και συνέχεια, πιθανώς και εντός της ημέρας.

#ΕΟΠΥΥ #ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ #ΜΕΤΑΘΕΣΗ #ΘΕΑΝΩ_ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα