Θεοδωρικάκος: Η ΝΔ δεν δέχεται το «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων

Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον realfm 97,8 τόνισε ότι η συγκυρία για επίλυση του Σκοπιανού ήταν κατάλληλη, αλλά τη δυναμίτισε η κυβέρνηση με την τυχοδιωκτική συμπεριφορά της επιλέγοντας τον δρόμο του διχασμού, χαρακτηρίζοντας ακροδεξιά τη ΝΔ επειδή βουλευτές της πήγαν στο συλλαλητήριο, την ώρα που έχει σύμμαχό της τον ακροδεξιό Καμμένο.

«Μεσολάβησε

η πλέον ανεύθυνη και τυχοδιωκτική συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία δυναμίτισε το θέμα στο αέρα. Αντί να διαμορφώσει ενότητα των Ελλήνων και εθνικό μέτωπο ο κ. Τσίπρας, αντί να συνεννοηθεί με τις πολιτικές δυνάμεις, προτίμησε τον δρόμο του διχασμού. Προτίμησε να μας λέει ακροδεξιούς, αν είναι δυνατόν να λέει ο κ. Τσίπρας ακροδεξιά την Νέα Δημοκρατία και όλους εμάς που συνταχθήκαμε και συντασσόμαστε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκείνος που έχει σύμμαχό του, ποιόν τότε; Έναν ακροδεξιό, τον κ. Καμμένο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του κόμματος της ΝΔ προσέθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέση και θέλει το μέγιστο, που είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία και πως το μίνιμουμ είναι η συμφωνία του Βουκουρεστίου.

«Εμείς βάλαμε ένα συνολικό πακέτο, που αφορά και το όνομα και τον αλυτρωτισμό και το να είναι το όνομα ενιαίο έναντι όλης της ανθρωπότητας. Και σε ό,τι αφορά το όνομα, ναι, να σας το πω ξεκάθαρα, εμείς δεν θέλουμε το όνομα “Μακεδονία” μέσα στο όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων. Το τι μπορεί να καταφέρει να κάνει κανείς με μία διαπραγμάτευση θα πρέπει να το προσπαθήσει. Γιατί εκ των προτέρων εμείς θα κάνουμε πίσω από τη θέση τη συνολική που έχουμε και αυτό που εκφράζει το αίσθημα του ελληνικού λαού; Σύσσωμου του ελληνικού λαού, πρέπει να σας πω», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε:

«Εμείς θέλουμε το μέγιστο. Τι μπορεί να πετύχει κανείς από τη διαπραγμάτευση, θα πρέπει να το δει. Όμως, να μου επιτρέψετε να σας πω, ότι χθες πλέον υπάρχουν δείγματα γραφής και όλα αυτά δεν είναι θεωρητικά. Δεν υπάρχει καμία αναφορά και καμία έμφαση στην ανάγκη να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων, στο οποίο περιλαμβάνεται και το όνομα. Και αυτό δεν το λέμε τυχαία».

Keywords
Τυχαία Θέματα