Τι έπαθαν όσοι έφαγαν δηλητηριασμένα burgers των McDonald's: Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Σκάνδαλο με γνωστά burgers των McDonalds: Οι ανακοινώσεις του CDC και τα ανησυχητικά συμπτώματα που θέλουν ιατρική βοήθεια

Μια επιδημία E. coli που συνδέεται με burger των McDonald's έχει προκαλέσει δεκάδες κροσμάτα δηλητήριασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και έναν νεκρό.

Τα περισσότερα κρούσματα συγκεντρώνονται στο Κολοράντο και τη Νεμπράσκα, ενώ οιπερισσότεροι από τους ανθρώπους που αρρώστησαν ανέφεραν ότι έφαγαν το hamburger «quarter pounder».

Οι

υγειονομικές αρχές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει το συγκεκριμένο συστατικό που μπορεί να προκάλεσε την επιδημία: «Η McDonald's εργάζεται προκειμένου να προσδιορίσει ποιο συστατικό τροφίμων στα Quarter Pounders προκαλεί την νόσηση».

«Τα McDonald's σταμάτησαν να χρησιμοποιούν φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μπιφτέκια βοδινού κρέατος σε αρκετές πολιτείες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστεί το συστατικό που προκαλεί την ασθένεια».

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί με E. coli - που παράγει την τοξίνη Shiga - εμφανίζουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι, διάρροια (συχνά αιματηρή) και εμετό.

Τα συμπτώματα ξεκινούν συνήθως 3 έως 4 ημέρες μετά την κατάποση των βακτηρίων, ενώ οι ασθενείς αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 5 έως 7 ημέρες.

Κάποιοι ασθενείς μπορεί ακόμη να αναπτύξουν σοβαρά νεφρικά προβλήματα (αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, που ονομάζεται επίσης HUS) και να χρειαστούν νοσηλεία.

Όπως σημειώνει το CDC, όσοι εμφανίζουν συμπτώματα δηλητηρίασης από E. Coli θα πρέπει να καλούν τον γιατρό, εφόσον έχουν:

Διάρροια και πυρετό άνω των 39 Διάρροια για περισσότερες από 3 ημέρες που δεν βελτιώνεται Αιματηρή διάρροια Ακατάσχετο εμετό και σημάδια αφυδάτωσης, όπως περιορισμένη ούρηση, στεγνό στόμα και λαιμό, ζαλάδα. #MCDONALD'S #BURGER #ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ #ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
McDonalds,