Τι λέει ο ψυχίατρος που υπογράφει την γνωμάτευση Φλώρου: ''Έγραψα την γνωμάτευση, όπως θα έκανα για κάθε κρατούμενο''

''Έγραψα την γνωμάτευση, όπως θα έκανα για κάθε κρατούμενο'', αναφέρει ο ψυχίατρος που έδωσε την γνωμάτευση για την αναπηρία του Αριστείδη Φλώρου.

Ο ψυχίατρος διευθυντής της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αθανάσιου Δουζένη μιλά στον «Ελεύθερο Τύπο και λέει ότι πράγματι έγραψε ψυχιατρική γνωμάτευση στον Αριστείδη Φλώρο, «όπως κάνει για όλους τους κρατούμενους που παρακολουθεί».

«Το πανεπιστήμιο έχει ένα μνημόνιο συνεργασίας με

το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ετσι βρισκόμαστε στις φυλακές Κορυδαλλού και βοηθάμε ανθρώπους που είναι κρατούμενοι. Σε αυτό το πλαίσιο δίνουμε χαρτιά, γνωματεύσεις δηλαδή όταν μας ζητήσουν οι ασθενείς μας. Ερχονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και μας ζητούν μια βεβαίωση. Ο Αριστείδης Φλώρος ήταν πράγματι το τελευταίο χρονικό διάστημα στη δική μας ευθύνη», αναφέρει ο κ. Δουζένης, επιβεβαιώνοντας ότι του χορήγησε βεβαίωση, γράφοντας σε αυτήν «αυτά που πίστευε ως γιατρός» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Ο αναπληρωτής καθηγητής εξηγεί μάλιστα ότι πάντα ανταποκρίνεται σε τέτοια αιτήματα και το ίδιο έπραξε και τώρα, όπως θα έκανε σε κάθε κρατούμενο. «Οποιος γράφει γνωματεύσεις χρηματίζεται; Οχι βέβαια», τονίζει.

Εκτός της ψυχιατρικής γνωμάτευσης, στον Α. Φλώρο χορηγήθηκαν και άλλες γνωματεύσεις από άλλες ιατρικές ειδικότητες, καθώς η τελική απόφαση του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) αναφέρει ότι πάσχει από κατάθλιψη, από επιληπτικές κρίσεις, από σύνδρομο άπνοιας – υπόπνοιας στον ύπνο και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο.
Σύμφωνα με κύκλους γιατρών, κάποιες από αυτές τις παθήσεις χρειάζονται εργαστηριακές εξετάσεις. Δηλαδή, για τη διάγνωση της επιληψίας απαιτείται εγκεφαλογράφημα, ενώ για τα προβλήματα ύπνου απαιτείται επίσης ειδική εξέταση.

Το ερώτημα λοιπόν που παραμένει είναι κατά πόσον ο φάκελος του Α. Φλώρου που δόθηκε στο ΚΕΠΑ ήταν πλήρης και περιείχε και ιατρικές εξετάσεις εκτός από γνωματεύσεις και –ενδεχομένως- συνταγογράφηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα