Το Πάσχα έφυγε, οι «θεϊκές» τιμές στα κρέατα παραμένουν - «Δεύτερη ποιότητα το αρνάκι με τα 9 ευρώ»

Σταθερά υψηλά παραμένουν οι τιμές στα αμνοερίφια παρά το γεγονός ότι η πασχαλινή περίοδος ολοκληρώθηκε και οι περισσότεροι έχουν κάνει τις προμήθειες τους για το επόμενο διάστημα.

Η ακρίβεια δεν τσακίζει μόνο τα νοικοκυριά αλλά και πολλά κρεοπωλεία όπως στη Βαρβάκειο όπου ορισμένα μετά το μεγάλο Σάββατο κατέβασαν οριστικά ρολά.

«Ανοίξτε τα μάτια σας και μην σας ξεγελάνε οι φθηνές τιμές», λέει στα Dnews ο Γ. Κυριακόπουλος παλαιός κρεοπώλης, αναφέροντας ότι αρνάκι και κατσικάκι με 8 ή 9 ευρώ το κιλό είναι δεύτερη ποιότητας και «αδύνατο» δηλαδή ελλιποβαρές.

Σε σημερινό ρεπορτάζ

του Dnews φαίνεται ότι οι τιμές στο αρνί παραμένουν στα 11,90 ευρώ το κιλό, το ίδιο και στο κατσίκι, στα 11,50 ευρώ το κιλό κυμαίνεται η τιμή στη μοσχαρίσια μπριζόλα, στα 10,80 ευρώ το μοσχάρι χωρίς κόκκαλο, 5,80 ευρώ έχει η χοιρινή μπριζόλα λαιμός, 5,30 ευρώ το κιλό η χοιρινή μπριζόλα ενώ και στα υπόλοιπα κρεατοειδή δεν υπάρχουν μειώσεις. Όσον αφορά το ελληνικό νωπό κοτόπουλο η τιμή ξεκινά από τα 3,20 ευρώ το κιλό.

Οι έμποροι εκφράζουν την ανησυχία τους για το παρατεταμένο κύμα ακρίβειας και εκτιμούν ότι η αγοραστική δυναμική το επόμενο διάστημα θα βρεθεί σε πολύ χειρότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

Ακόμα πιο υψηλές είναι και τιμές όπου για παράδειγμα το αρνίσιο μπούτι το κιλό στα 9,90 ευρώ (συσκευασία 13,80 ευρώ), το κατσικίσιο μπούτι στα 10,90 ευρώ το κιλό (συσκευασία 16,35 ευρώ) και το ελληνικό κοτόπουλο στα 7 ευρώ το κιλό (συσκευασία 12,60 ευρώ).

#ΠΑΣΧΑ #ΑΡΝΙ #ΚΡΕΑΤΑ #ΤΙΜΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάσχα, - Δεύτερη,pascha, - defteri