Το στρες «κερκόπορτα» για τον καρκίνο του μαστού

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Κοινότητα Ανατολής-Λάρισας αγαγνωρίστηκε το στρες ως σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

 «Οι προληπτικές εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σήμερα έχουν μεγαλύτερη αξία και είναι πιο απαιτητικές και απαραίτητες από ποτέ, με δεδομένο ότι οι γυναίκες υφίστανται μια παρατεταμένη ψυχολογική φόρτιση τα τελευταία χρόνια, από ένα σύνολο επιβαρυντικών στρεσογόνων καταστάσεων και κοινωνικών συγκυριών». «Αυτές, σύμφωνα με τις διεθνείς απόψεις, ‘’πυροδοτούν’’ την

ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, αποτελώντας στην ουσία μια ύπουλη “κερκόπορτα’’»..

 
Αυτό τόνισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) Επ. Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Κοινότητα Ανατολής-Λάρισας. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από δωρεάν κλινική και υπερηχογραφική εξέταση μαστών 54 γυναικών που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον και ενός ανδρός, ενώ πραγματοποιήθηκαν και παρακέντηση ογκιδίων με κυτταρολογική εξέταση και κυτταρο- λογική εξέταση εκκριμάτων της θηλής των μαστών, όπου αυτό υπήρχε.

Αναλυτικά πώς και γιατί το στρες μπορεί να επιφέρει καρκίνο ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα