Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου στη μάχη κατά του κορονοϊού

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει νόμο που εφαρμοζόταν σε καιρό πολέμου για να πιέσει την αμερικανική βιομηχανία να παράξει τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.

«Ολοκληρωτικό θρίαμβο» υποσχέθηκε συγκεκριμένα ο πλανητάρχης σχετικά με τη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο νόμος που θα ενεργοποιηθεί για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού εφαρμόστηκε το 1950, στο ξέσπασμα του πολέμου της Κορέας και δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξουσία να διατάξει τη δημιουργία του απαραίτητου εξοπλισμού.

Στην περίπτωση

του κορονοϊού, θα εξασφαλιστεί βάσει του νόμου, ότι θα παραχθούν περισσότερες προστατευτικές μάσκες και αναπνευστήρες.

Ο Πρόεδρος Donald Trump ξεκίνησε την Τετάρτη την τελευταία ενημέρωσή του στο έθνος σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην κρίση του κορονΟϊού, λέγοντας: «Θα ήθελα να αρχίσω ανακοινώνοντας κάποιες σημαντικές εξελίξεις στον πόλεμό μας ενάντια στον κινεζικό ιό».

"Θα επικαλεστούμε τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής, μόνο σε περίπτωση που το χρειαζόμαστε. Θα να τον υπογράψω λίγο μετά την ολοκλήρωση αυτής της διάσκεψης, θα υπογράψω ", είπε.

"Στέλνουμε, κατόπιν αιτήματος, τα δύο νοσοκομειακά πλοία, προετοιμάζονται τώρα, είναι μαζικά πλοία, είναι τα μεγάλα λευκά πλοία με το κόκκινο σταυρό στα πλάγια», είπε.

"Τώρα είναι η εποχή μας, πρέπει να θυσιάσουμε μαζί, επειδή είμαστε όλοι μαζί, απέναντι στον αόρατο εχθρό», δήλωσε ο Τραμπ.

"Αλλά θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό, νομίζω ότι θα το κάνουμε ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι πιστεύαμε και θα είναι μια ολοκληρωμένη νίκη''.

Keywords
Τυχαία Θέματα