Τσιόδρας: Μη φοράτε γάντια μιας χρήσης, είναι επικίνδυνα

Κατά την καθιερωμένη του ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια μίας χρήσης σε εξωτερικές μας δραστηριότητες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε συστήνει τη χρήση γαντιών ως μέσο πρόληψης της ασθένειας από το νέο κορονοϊό. Τα γάντια στο γενικό κοινό λειτουργούν ως μία απόσπαση της προσοχής του από τον καθαρισμό και την υγιεινή των χεριών.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έθιξε το θέμα στην καθιερωμένη του ενημέρωση.

«Τις τελευταίες εβδομάδες η χρήση αναλώσιμων πλαστικών ή γαντιών από latex

μίας χρήσης έχει γίνει συνηθισμένη σε δημόσιους χώρους, σε σούπερ μάρκετ και δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτό συμβαίνει παρά τις λίγες ενδείξεις ότι η χρήση γαντιών στο δημόσιο χώρο προσφέρει προστασία από την μόλυνση από τον ιό. Ενώ οι προθέσεις είναι καλές η αδιάκριτη χρήση γαντιών μίας χρήσης είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη και μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη βλάβη παρά καλό. Πολύ φοράμε γάντια πιστεύοντας ότι μας προστατεύουν με κάποιο τρόπο. Τα γάντια, όμως, αυτά δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση, μπορούν εύκολα να σχιστούν ή να έχουν μικρές τρυπούλες που μπορούν εύκολα παραβλεφθούν. Επίσης, η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό και όχι σε συχνό πλύσιμο των χεριών. Ακόμα μας προσφέρει μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να μολύνει τα χέρια».

Διαβάστε τη συνέχεια στο news4health.gr

Γιατί δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας ακόμα

Keywords
Τυχαία Θέματα