Τσίπρας: Ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να «χτυπήσει» Μητσοτάκη - Το σχέδιο για να τον βγάλει στη «σέντρα»

Στην κορυφή της ατζέντας του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται οι αλλαγές που θα επιφέρει στην αγορά εργασίας ο αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης, και με αυτό στην «βαλίτσα» ανεβαίνει στη ΔΕΘ.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ χτες το απόγευμα που μιλούσε για νομοσχέδιο «οδοστρωτήρα». Το προβλήματα που φανερώνει ο συγκεκριμένος νόμος μονοπώλησε μάλιστα και την χτεσινή

συνάντηση Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς

Επιπλέον, πέραν των επιπτώσεων του νόμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να αναφερθεί και στις βλαβερές συνέπειες ακύρωσης των όσων είχε ανακοινώσει ο ίδιος αλλά «κόπηκε» από τους σημερινούς ενοίκους του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συνάντησης Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς χθες συζητήθηκε η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και της μείωσης της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%, τις οποίες είχε δρομολογηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση για το 2020. 

Παράλληλα, στο τραπέζι έπεσε και η αρνητική επίπτωση από τις αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς όπως τονίστηκε «θα επηρεάσει δραματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτές της εστίασης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο, ο πρόεδρος θα αναφερθεί στις εξαγγελίες που είχε κάνει, μεταξύ των οποίων ήταν: 

* Έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών για την περαιτέρω ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας στον αγροτικό τομέα.

* Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών με ποσοστό 80% ενώ για νέους εργαζόμενους έως 29 ετών η επιδότηση προσδιορίζεται στο 25% εφόσον πρόκειται για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

* Επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε αυτή να φτάσει μεσοσταθμικά στο 30% και στο 50% για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες.

* Μείωση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών.

* Επαναφορά του μέτρου της αφαίρεσης των ποσών για αποπληρωμή δανείων πρώτης κατοικίας από το φορολογητέο εισόδημα

* Μείωση φόρου συνεταιρισμών στο 10% για όλους τους συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως κλάδου ως κίνητρο για την ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα