Τσίπρας από Βουλή: Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη και έχετε χάσει και τον έλεγχο, τα έχετε χαμένα

«Αν μια λέξη χαρακτηρίζει το Προϋπολογισμό που παρουσιάζετε αλλά και τη διαχείριση που κάνετε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και την κυβέρνησή σας συνολικά, αυτή η λέξη είναι: αποτυχία», ανέφερε ο Aλεξης Τσίπρας από τη Βουλή. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη και έχετε χάσει και τον έλεγχο...».

Με σκληρή

επίθεση στον πρωθυπουργό για τα κρίσιμα θέματα, ξεκίνησε την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αν μια λέξη χαρακτηρίζει το Προϋπολογισμό που παρουσιάζετε αλλά και τη διαχείριση που κάνετε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και την κυβέρνησή σας συνολικά, αυτή η λέξη είναι: αποτυχία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε συγκεκριμένα: 

«Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη και έχετε χάσει και τον έλεγχο... Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτύχατε στη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της κοινωνίας. Αποτύχατε στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων. Αποτύχατε ακόμα και στη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε μια στιγμή αγωνίας για όλους τους πολίτες. Και όχι μόνο αποτύχατε. Αλλά έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και αυτό ξέρετε δεν κρύβεται με προπαγάνδα, με φθηνούς αντιπερισπασμούς και με τεχνάσματα. Τις τελευταίες μέρες τόσο εσείς όσο και οι κορυφαίοι υπουργοί σας, εμφανίζεστε να τα έχετε χαμένα... Να είστε εκτός πραγματικότητας. Να σέρνεστε πίσω από το δόγμα του βλέποντας και κάνοντας, και είναι σοκαριστικό το πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεστε εσείς, οι υπουργοί και οι βουλευτές σας... Συμπεριφέρεστε σαν να μη ζείτε σε αυτή τη χώρα, σαν να κυβερνάτε άλλη χώρα, σαν να έρχεστε από άλλο πλανήτη. Μιλάτε λες και συζητάμε τον προϋπολογισμό μιας άλλης χώρας. Ή το προϋπολογισμό του 2001 και όχι του 2021».

Ενώ, συνέχισε απο το βήμα της Βουλής με συγκεκριμένες προτάσεις, προσθέτοντας

"Προχωρήστε σε 15.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, ενισχύστε το εισόδημα των εργαζομένων στο ΕΣΥ και αυξήστε τις συνολικές δαπάνες για την υγεία. Προχωρήστε σε συνταγογράφηση των τεστ για το σύνολο του πληθυσμού. Δώστε το δώρο των Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους, με δημόσια δαπάνη. Προχωρήσετε έστω ενόψει των εορτών σε παροχή του Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία για όσο διαρκεί η κρίση. Θεσμοθετήστε μέτρα επιδότησης της εργασίας και όχι της αναστολής της. Μετατρέψετε σε ΜΗ επιστρεπτέα την επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων. Προχωρήσετε σε γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν στη πανδημία, με κούρεμα όχι μόνο τόκων και προσαυξήσεων αλλά και σημαντικού μέρους της βασικής οφειλής, όπως κάναμε εμείς με τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Επιδοτήστε το 40% των ενοικίων και μειώστε το ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%. Καταργήστε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο των αγροτών. Παγώστε τις διακοπές ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και ίντερνετ».

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα