Βατόπουλος: «Λάθος ο όρος "προνόμιο" για τους εμβολιασμένους αλλά εξετάζεται ως μέτρο»

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αλκιβάδης Βατόπουλος αναφερόμενος στους εμβολιασμούς για παιδιά 12-15 τόνισε ότι δεν έχει άποψη για το θέμα

Υπέρ του ανοίγματος κι άλλων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων τάχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών λέγοντας πως «αυτό που συζητείται κάθε φορά είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες,

είναι ένα στοίχημα που ελπίζω να το κερδίσουμε» ενώ αναφέρθηκε στις βιβλιοθήκες, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και καιρό.

Σε ερώτηση γα τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους απάντησε ότι ο όρος «προνόμιο» είναι λάθος, αλλά εξετάζεται ως μέτρο.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών τόνισε ότι ακόμα το συζητά η επιτροπή, αλλά προτεραιότητα έχουν οι μεγάλες ηλικίες. «Σταδιακά θα γίνει και για τους νέους» είπε και απάντησε σε ερώτηση για το εάν είναι υπέρ: «Δεν έχω ακόμη άποψη γι αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως σήμερα θα δοθεί «πράσινο φως» για την παράταση κατά μια ώρα στην απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας, καθώς και για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί η αύξηση των ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και δεξιώσεις αυτών από την 1η Ιουλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από 100 άτομα θα αυξηθούν στα 200.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, η Επιτροπή αναμένεται να ταχθεί υπέρ της επέκτασης του ωραρίου από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στη 01:30 αντί για τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» για την επιστροφή της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars, με ερωτηματικό ωστόσο αν θα επιτραπεί γι' αυτό ή για το επόμενο Σαββατοκύριακο

Προς το παρόν, δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβολή στην απαγόρευση για όρθιους πελάτες στους χώρους εστίασης, που θα συνεχίσει να ισχύει κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα