Βάζουν αντικλεπτικά μέχρι και στο κρέας στην Βρετανία

Από ψεύτικα βαζάκια καφέ μέχρι και αντικλεπτικά στα συσκευασμένα κρέατα έχουν επιστρατευθεί από τα βρετανικά σούπερ μάρκετ λόγω του μεγάλου προβλήματος κλοπών που αντιμετωπίζουν

Η αστυνομία στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία μόλις μέσα σε ένα μήνα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο, κατέγραψε περίπου 33.000 κλο΄΄πές σε καταστήματα, σύμφωνα με το BBC. Ο αριθμός αυτός καταγράφει μια σημαντική αύξηση ύψους 30,9% στις κλοπές σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022.

Στα social media των

βρετανών είναι αποκαλύπτική η κατάσταση που επικρατεί στα σούπερ μάρκετ και στα μέτρα που λαμβάνουν ώστε να περιορίσουν το φαινόμενο των κλοπών.

Ένας βρετανός δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει μια συσκευασία με κρέατα ασφαλισμένη με αντικλεπτικές ετικέτες σε ένα κατάστημα της Co-op.

{https://twitter.com/MonsNoobis/status/1663221319968735238}

Ένας άλλος δημοσίευσε μια εικόνα με άδεια βαζάκια καφέ και ετικέτες που συνηθίζουεμ να βλέπουμε μόνον σε ακριβά ποτά. Οι πελάτες που θέλουν να αγοράσουν τον καφέ, χρειάζεται να ζητήσουν από τον πάγκο μία κανονική συσκευασία. Πάντως, εκπρόσωπος της Co-op είπε στο BBC ότι αυτές δεν είναι πολιτικές που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο στα καταστήματά της, αλλά κινήσεις που γίνονται σε τοπικό επίπεδο, σε καταστήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα.

{https://twitter.com/laura_estah/status/1662939448705703937}

Πρόσφατα, η Sainsbury’s προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς έβαλε μπάρες σε ορισμένα από τα ταμεία αυτοεξυπηρέτησης, οι οποίες αναγκάζουν τους πελάτες να σκανάρουν τις αποδείξεις τους πριν τους επιτραπεί να φύγουν. Το σούπερ μάρκετ πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψει τους κλέφτες.

Η αύξηση στα κρούσματα κλοπών έρχεται καθώς οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και σχεδόν 45 χρόνια στη Βρετανία. Οι τιμές των ειδών σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν κατά 19,1% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, και παρότι σημείωσαν ελαφρά πτώση σε σχέση με τον Μάρτιο, παραμένουν κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ. Βασικά προϊόντα, όπως η ζάχαρη, το γάλα και τα ζυμαρικά ανατιμήθηκαν κατακόρυφα.

Ο Tom Ironside, διευθυντής επιχειρήσεων και κανονισμών στο British Retail Consortium, δήλωσε: «Η κλοπή κόστισε στις εταιρείες λιανεμπορίου σχεδόν 1 δισεκατομμύριο λίρες το 2021/22, χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των τιμών και την επένδυση σε μια καλύτερη εμπειρία πελάτη. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, οι εταιρείες ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε προσωπικό ασφαλείας, κυκλώματα κλειστής τηλεόρασης, ετικέτες ασφαλείας και άλλα μέτρα κατά του εγκλήματος».

#ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΑ #ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα