«Βόμβες» Λαφαζάνη για το 2015: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει σε συγκυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Βαριές κατηγορίες σε βάρος των πρώην συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει ο άλλοτε υπουργός της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο άλλοτε ηγέτης της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα εκτενές κείμενο στην ιστοσελίδα iskra.gr απαντώντας σε επικρίσεις αναγνωστών για

τον ρόλο του ίδιου στη διαπραγμάτευση και το τρίτο μνημόνιο του 2015, αναφέρει μεταξύ άλλων πως ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είχαν συμφωνήσει σε συγκυβέρνηση, ίσως και με πρωθυπουργό άλλον πλην του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πάντως πως ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε πίσω και αμέσως μόλις εξασφάλισε την ψήφο της αντιπολίτευσης στο τρίτο μνημόνιο αθέτησε την υπόσχεσή του οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές. «Από τον τότε ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές του καταψήφισαν το νομοσχέδιο του Τρίτου Μνημονίου, 11 δήλωσαν «παρών», τρείς διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «Ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα, ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.
Συνολικά διαφοροποιήθηκαν 43 βουλευτές με την κυβέρνηση να στηρίζεται πια από ένα αριθμό 120 βουλευτών. «Παραδόξως» σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «αντί η κυβέρνηση να πέσει, είδε το μνημόνιό της να συγκεντρώεξνει 222 ψήφους, αριθμό ρεκόρ για μνημόνιο.

«Πράγματι, ο Α. Τσίπρας για να καθησυχάσει τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και να «κλειδώσει» την ψήφο τους στη βουλή για το τρίτο μνημόνιο, το οποίο θα ήταν το πρόγραμμά του της νέας περιόδου και περίπου διαφήμιζε ως «μάννα εξ ουρανού» για την Ελλάδα, είχε αποδεχθεί άτυπη συμφωνία μαζί τους πως θα προχωρούσαν σε συγκυβέρνηση, ενδεχομένως και με έναν άλλο πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην πάνε τα κόμματά τους ως πρόβατα επί σφαγήν σε άμεσες εκλογές, έχοντας ψηφίσει το πρόγραμμα του “αντιπάλου” τους!

Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας δεν παραιτήθηκε άμεσα για να πάμε σε εκλογές, όπως θα «έπρεπε», μετά την οδυνηρή, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, για το κόμμα του ψηφοφορία στη Βουλή, άσχετο αν τη κέρδισε με τη «κτηνώδη» πλειοψηφία των 222 βουλευτών.

Αντίθετα, αμέσως σχεδόν μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το τρίτο μνημόνιο, το κυβερνητικό επιτελείο δήλωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε κανένα άλλο λόγο να καταθέσει τέτοια πρόταση με κάτω από 120 βουλευτές στη διάθεσή του, αν δεν είχε τη συμφωνία παρασκηνίου από την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, κυρίως βέβαια από τη Ν.Δ., ότι θα έδιναν θετική ψήφο στη κυβέρνηση ή τουλάχιστον δεν θα την έριχναν».

Keywords
Τυχαία Θέματα