Βουλή: Στις 3/11 θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη διαφημιστική δαπάνη για τον κορονοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων αν υπάρξει δεύτερη εξεταστική, θα έχει διαφορετικό περιεχόμενο ως προς το χρόνο. Μπορεί δε, όπως

ανέφεραν οι ίδιες πηγές, να συγκροτηθούν και δύο και τρεις εξεταστικές επιτροπές.

Από τη ΝΔ δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, αν η πλειοψηφία καταθέσει τη δική της πρόταση μέχρι τη συζήτηση στις 3 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να ελεγχθούν «οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων», τόσο μέσω της χρηματοδότησης των ΜΜΕ ύψους 42 εκατ. ευρώ όσο και με «κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις».

Στην πρόταση, την οποία υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται ως ζητήματα οι «λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, τον έλεγχο της οποίας αρνήθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας παρά τα ατράνταχτα στοιχεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, 311, ΣΥΡΙΖΑ,vouli, 311, syriza