Βρούτσης: Έρχονται νέα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον Σεπτέμβριο

Για νέα στήριξη των εργαζομένων από τον Σεπτέμβριο με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει η κυβέρνηση έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών «Η Επόμενη Μέρα».

Όπως τόνισε ο υπουργός θα επανεξεταστεί η πολιτική και από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέα

προστασία των εργαζομένων. Παράλληλα αναφέρθηκε στο νέο προγραμμα κοινωνικού τουρισμού που θα παρουσιάσει αύριο και όπως είπε θα περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους και φθηνότερες διακοπές καθώς ο προϋπολογισμός τροπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι και από τα 10 εκ. φέτος φτάνει τα 30 εκ. ευρώ.

Παράλληλα σε ότι αφορά το ασφαλιστικό τόνισε ότι η κυβέρνηση ικανοποίησε όλες τις συνταγματικές διατάξεις και αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο η νέα κύρια σύνταξη με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης ενώ τον Οκτώβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά 8 μηνών για τις επικουρικές συντάξεις και 12 μηνών για τις κύριες συντάξεις.

Επίσης ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι τέλος του μήνα με αρχές Ιουλίου θα παρουσιαστεί η νέα ψηφιακή σύνταξη ΑΤΛΑΣ όπου η απονομή της σύνταξης θα γίνεται για το 40% των ασφαλισμένων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια τον Ιανουάριο του 2021 θα αφορά το 55% των συντάξεων και στα τέλη του 2021 θα βγαίνει ψηφιακά η σύνταξη του 80-85% των συνταξιούχων.

Σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές υπογράμμισε ότι η μείωση κατά 0,90% των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουνίου θα συνεχιστεί με περαιτέρω μείωση 5 μονάδες το συντομότερο δυνατό.

Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών διευρύνει την ελκυστικότητα των προσλήψεων, αυξάνει το εισόδημα των εργαζομένων και των εργοδοτών, μειώνει την αδήλωτη εργασία και ενισχύει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Τηλεδιάσκεψη με θέμα το Πακέτο Ανάκαμψης

Πραγματοποιηθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ε.Ε. Οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις με κύριο θέμα την Πρόταση της Κομισιόν για το Πακέτο Ανάκαμψης.

Η ελληνική πλευρά μέσω του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση έδωσε έμφαση όχι μόνο στην διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας αλλά και στο άμεσο σχεδιασμό πολιτικών για την ανάσχεση των επιπτώσεων στην αγορά εργασίας.

Έγινε καταγραφή των νέων δεδομένων απο τα κράτη-μέλη της Ε.Ε κατά τη διάρκεια της πανδημίας που οδήγησε στη χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών και σε μια νέα πραγματικότητα στο κόσμο της εργασίας (τηλεργασία, εξ'αποστασεως κτλ).

Κοινή διαπίστωση υπήρξε η επανακατάρτιση και η αναβάθμιση δεξιοτήτων να αποτελέσουν οι κρίσιμοι παράγοντες για την διατήρηση - εξεύρεση θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα