Ξεκινά το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

Με τη συνδιοργάνωση της ΚΕΔΕ θα διεξαχθεί στο διάστημα 12-14 Οκτωβρίου 2018 στα Καμένα Βούρλα το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής.

Το συνέδριο διοργανώνεται ετησίως από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής με διεθνή συμμετοχή και έχει θέμα τις «Συμπληρωματικές θεραπευτικές εφαρμογές της Ιαματικής Ιατρικής».

Στόχος είναι να αναδειχθούν οι νέες τάσεις και εξελίξεις στον Ιαματικό Τουρισμό διεθνώς και τον Θερμαλισμό στην Ελλάδα,

που αποτελούν δυναμικούς πυλώνες της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας. Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα συζητηθούν το νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο για τις Ιαματικές πηγές της χώρας, και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες και προκλήσεις του Ιαματικού Τουρισμού, ενώ το σχέδιο χάραξης της Εθνικής Στρατηγικής στον Τουρισμό Υγείας, θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης.

Η Ιαματική Ιατρική κερδίζει επιστημονικά έδαφος διεθνώς, αλλά και ως τάση, για τα εκατομμύρια των τουριστών της Ελλάδας, που εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αρχαίες και τις φυσικές ιαματικές πηγές της χώρας μας. H Ιαματική Ιατρική έχει αναγνωρισθεί ως Συμπληρωματική Ιατρική με απόφαση της ολομέλειας του ΚΕΣΥ και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης έχει δημιουργήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΠΣ και e-learning τμήμα Ιαματικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Το 2025 ο ιαματικός τουρισμός θα είναι η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πρόκειται για το μόνο είδος τουρισμού που δημιουργεί αναγκαστικούς «repeaters». Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ραγδαία ανερχόμενη αγορά των Ιαματικών τουριστών και των τουριστών ευεξίας του κόσμου, διδάσκοντας την ελληνική εμπειρία της «ευεξίας» στο παγκόσμιο κοινό».

Όπως τονίζει ο κ. Πατούλης «Ο Ιαματικός Τουρισμός αποτελεί κυρίαρχο μοχλό στο Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής του Τουρισμού Υγείας, και οι εκατοντάδες φυσικές ιαματικές μας πηγές, κυρίαρχο πλεονέκτημα για την προώθηση της Ελλάδας στους τουρίστες υγείας του κόσμου».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης εξηγεί ότι «η ιαματική υδροθεραπεία, μέχρι σήμερα είχε εμπειρική υπόσταση, αλλά αναδείχτηκε σε συμπληρωματική μέθοδο της κλασικής ιατρικής μέσα από την τεκμηρίωση της χημικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων με τη βοήθεια της θερμικής και μηχανικής δράσης. Σήμερα απευθύνεται σε εκατομμύρια ενδιαφερόμενους τουρίστες που απολαμβάνουν τα θεραπευτικά οφέλη των ιαματικών πηγών ανά τον κόσμο για μεγάλη γκάμα παθήσεων, και μάλιστα με κάλυψη από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η πρόκληση για τη χώρα μας παραμένει μέγιστη, και είναι σημαντικό να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος», δήλωσε ο Πρόεδρος και κύριος διοργανωτής του Συνεδρίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα