Υφασμάτινη μάσκα: Οι 3 απαραίτητες στρώσεις που θα την κάνουν αδιαπέραστη από τον ιό

 O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία εξηγεί πώς πρέπει να είναι κατασκευασμένη μία υφασμάτινη μάσκα για να παρέχει το μέγιστο βαθμό αποτελεσματικότητας σε αυτόν που τη φοράει.  

Η χρήση μάσκας έχει μπει στην καθημερινότητά μας στην εποχή της πανδημίας. Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει τονίσει την σημασία της για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καθολική της εφαρμογή μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Υπάρχουν διάφορα είδη μάσκας που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ένα από αυτά είναι η υφασμάτινη

μάσκα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ενημερώνει για τον τρόπο κατασκευή της που την καθιστά τόσο αποτελεσματική στην επιτέλεση του έργου της.

Ειδικότερα, μία υφασμάτινη μάσκα αποτελείται από 3 στρώσεις. Μία εξωτερική, μία εσωτερική και μία ανάμεσα σε αυτές τις 2.

Οι λειτουργίες της κάθε στρώσης

Η εσωτερική στρώση που έρχεται σε άμεση επαφή με το πρόσωπό σου πρέπει να αποτελείται από ένα υδρόφιλο υλικό. Έτσι, θα μπορεί εύκολα να απορροφά τα σταγονίδια κατά την εκπνοή σας.

Ένα παράδειγμα τέτοιου υλικού είναι το βαμβάκι. Είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα ανοιχτό χρώμα, όπως το άσπρο, για να μπορείτε να διακρίνετε πότε είναι υγρό ή λεκιασμένο. Ένα καλό μέρος για να το βρείτε αυτό είναι σε ένα βαμβακερό υφαντό

Η μεσαία στρώση πρέπει να βρίσκεται στην τσέπη ανάμεσα στην εσωτερική και εξωτερική στρώση και πρέπει να λειτουργεί ως φίλτρο. Ιδανικά πρέπει να είναι μία λωρίδα πολυπροπένιου υφάσματος.

Η εξωτερική στρώση πρέπει να αποτελείται από ένα υδροφοβικό υλικό. Έτσι, θα μπορεί να απομακρύνει τα σταγονίδια και την υγρασία. Αυτό μπορεί να κατασκευαστεί από ένα πολυεστέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΗ ΜΑΣΚΑ 

Keywords
Τυχαία Θέματα