Υπ. Εργασίας: «Χιουμοριστικό έντυπο» το σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας

«Χιουμοριστικό έντυπο, ένα είδος που έλειπε από τον ημερήσιο Τύπο», χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας, το πρωτοσέλιδο σημερινής εφημερίδας.

Αφορμή γι’ αυτό το καυστικό σχόλιο στάθηκε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, που χαρακτηρίζει αρνητική εξέλιξη την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και την αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης.

Ειδικότερα, ο «Ελεύθερος Τύπος» υποστηρίζει ότι οι αμοιβές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που επεκτάθηκαν με εύρος: για τις τράπεζες

833€ - 1684€, τα γραφεία τουρισμού 800€ - 1404€, τα ναυτιλιακά πρακτορεία 930€ - 2232€ και τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις 1023€ - 2134€, είναι χειρότερες από τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.

«Το μόνο πρόβλημα με το χιουμοριστικό ρεπορτάζ είναι ότι μπορεί να το πιστέψουν τα στελέχη της ΝΔ που ανταλλάσσουν γραμμή με την εφημερίδα και να μετατρέψουν τις θέσεις του κόμματός τους σε σενάριο επιθεώρησης», υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας.

«Ας ελπίσουμε ότι η ΝΔ θα επιμείνει στη σοβαρή νεοφιλελεύθερη γραμμή της, που διατύπωσε καθαρά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας τον Μάιο στη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β., όπου χαρακτήρισε «προβληματικό συνδυασμό» την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και την υπερίσχυση των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών, δηλώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε αυτές οι ρυθμίσεις να αναβιώσουν», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, «η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι γεγονός και ενισχύει τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων, ώστε να διεκδικούν και να κερδίζουν καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα