Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ψηφίζεται η τροπολογία στη Βουλή, ποιοι τάσσονται υπέρ και ποιοι κατά

Εν μέσω αντιδράσεων από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίζεται απόψε η επίμαχη τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Εκτός από τη ΝΔ, και το ΚΙΝΑΛ, μέσω της εισηγήτριας του Νάντιας Γιαννακοπουλου ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει την ρύθμιση, ασκώντας όμως κριτική στην κυβέρνηση ότι καθυστέρησε ειδικά στην υποχρεωτικότητα των υγειονονομικών και πως δεν συμπεριέλαβε και άλλες ομάδες του ιδίου κλάδου.

Εμφανίστηκε δε θετικό στο να μπουν κανόνες στην υποχρεωτικότητα, λέγοντας ότι αλλιώς θα ήταν σαν να απευθύνουμε απλά μια έκκληση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,

καταγγέλλει πως η κυβέρνηση με τη ρύθμιση ανοίγει το δρόμο στις απολύσεις και πως δεν προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ υποστηρίζει ότι η τροπολογία αφήνει υπόνοιες για σχέδιο γενίκευσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό , με το οποίο είναι απολύτως αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για εκμετάλλευση της πανδημίας μέσω της κυβερνητικής τροπολογίας έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση εισάγει νέες μόνιμες μορφές εξουσίας επί των εργαζομένων.

Κατά της ρύθμισης τάσσεται το ΚΚΕ καθώς και η Ελληνική Λύση, κάνοντας λόγο για παράνομη τροπολογία που αντιστρατεύεται την ευρωπαϊκή οδηγία.

Keywords
Τυχαία Θέματα