Iσραήλ: Aντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά ο Νετανιάχου

Στην άσκηση δίωξης κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις.

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία έρχεται να δημιουργήσει νέες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, που ήδη ταλανίζεται από δύο εκλογικές μάχες χωρίς ξεκάθαρο αποτέλεσμα μέσα σε έναν χρόνο, όπως αναφέρει το BBC.

Ο κ. Νετανιάχου κατηγορείται ότι αποδέχθηκε δώρα από πλούσιους επιχειρηματίες,

αλλά και ότι ο ίδιος προσέφερε «δώρα» σε μέσα ενημέρωσης προκειμένου να τον αντιμετωπίζουν πιο θετικά. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες και κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών από τους αριστερούς πολιτικούς αντιπάλους του και τα μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα σε μία από τις υποθέσεις ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Σάρα έλαβαν δώρα από τον Άρνον Μίλχαν, παραγωγό του Χόλιγουντ και Ισραηλινό υπήκοο και από τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τζέιμς Πάκερ. Αυτά τα δώρα φέρεται να περιελάμβαναν σαμπάνιες και τσιγάρα. Σε μία δεύτερη υπόθεση φέρεται να ζήτησε από τον Άρνον Μόζες, εκδότη της μεγαλύτερης εφημερίδας του Ισραήλ, της Yediot Ahronot, να τον παρουσιάζει θετικά, με αντάλλαγμα μέτρα για τον περιορισμό της αντίπαλης εφημερίδας Israel Hayom.

Στο στόχαστρο βρίσκεται και για την υπόθεση, που είναι γνωστή με την ονομασία «φάκελος 4.000».Αφορά την υπόθεση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bezeq, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να φέρεται ότι προσπάθησε να διασφαλίσει ότι θα είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τον ενημερωτικό ιστότοπο Walla.

Keywords
Τυχαία Θέματα