N. Παππάς: Στην επιστολή Κριμιζή δεν υπήρξε τίποτα κολάσιμο για τον ΕΛΔΟ

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναβάλει εκ νέου τη συζήτηση επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέτευξή του. «Η ιστορία αυτή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η νέα αναβολή», σημείωσε, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο 24/7, ενώ πρόσθεσε ότι «οφείλει ο καθένας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ακόμη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «οι διαρκείς αναβολές προκαλούν τη

λογική, δεν μπορεί να αναβληθεί στο διηνεκές η απόφαση» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αναμένει ποια ημερομηνία θα θέσει το ΣτΕ για τη συζήτηση των προσφυγών.

«Οι πολίτες κρίνουν και καταλαβαίνουν και δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν όσα θα έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν την αξιοπιστία του δικαστηρίου», τόνισε κλείνοντας το θέμα ο Ν. Παππάς.

Μιλώντας για την παραίτηση Κριμιζή από την προεδρία του ΕΛΔΟ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι οι καταγγελίες του καθηγητή δεν ήταν βαριές, όπως θέλησαν να τις παρουσιάσουν συγκεκριμένα ΜΜΕ τα οποία έθαψαν την επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα και προέβαλαν στις πρώτες ειδήσεις την παραίτηση του καθηγητή.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «ο κ. Κριμιζής στην επιστολή παραίτησής του είπε ότι δεν υπήρξε τίποτα κολάσιμο για τον ΕΛΔΟ, αλλά αυτή η δήλωση θάφτηκε, από αυτούς που έχουν καταπιεί τα σκάνδαλα της Novartis και των offshore».

«Κάποιοι αισθάνονται ότι τελειώνουν τα βέλη στη φαρέτρα τους» σχολίασε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογραμμίζοντας ότι ως υπουργείο αισθανόμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων από εξαίρετους Έλληνες επιστήμονες, και καλώς η χώρα προσπαθεί η ίδια να γίνει παραγωγός των μικροδορυφόρων της για το δικό της πρόγραμμα, τόνισε.

Κλείνοντας ο υπουργός ανέφερε ότι σίγουρα ο κ. Κριμιζής στο μέλλον θα μπορέσει να βοηθήσει από άλλο πόστο τη χώρα του, και χαρακτήρισε το όλο ζήτημα της δορυφορικής πολιτικής πολύ σημαντικό το οποίο δεν χρίζει εύκολης κριτικής.

Για τον νέο πρόεδρο του ΕΛΔΟ (σ.σ. τον Χριστόδουλο Πρωτοπαππά) ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι έχει μακρά πορεία στον χώρο, προσθέτοντας ότι κάποιοι επαναφέρουν τη συζήτηση για τον ΕΛΔΟ τη στιγμή που, όταν υπήρχε η δημόσια συζήτηση για το αν θα έπρεπε η χώρα να διαθέτει ελληνικό διαστημικό οργανισμό, αυτοί αμφισβητούσαν αυτή την αναγκαιότητα. Εν προκειμένω μάλιστα έκανε λόγο για «κριτική 24ωρου» από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όσον αφορά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το αν θα συνεχιστεί η επιτροπεία μετά το πέρας του προγράμματος, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με δηλώσεις του τύπου ότι «θολώνει η έξοδος από τα μνημόνια», «τη στιγμή που συζητάμε για τις τελικές ρυθμίσεις ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης, με ευρωπαϊκό “μαξιλάρι”…». Κάποιοι που είχαν διακηρυγμένη γραμμή την προληπτική γραμμή στήριξης, βλέπουν ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για το χρέος που οι ίδιοι θεωρούσαν βιώσιμο, πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε λάθος μερικών να προσπαθούν να πιαστούν από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και επανέλαβε τη θέση του για το αν είναι σωστό να θάβεται η είδηση για την επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας μικρότητα εκ μέρους της ΝΔ την ακύρωση του μνημοσύνου Καραμανλή για να μην παραβρεθεί εκεί ο κ. Γιούνκερ και πει καλά λόγια για την Ελλάδα.

Τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή από τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας άστοχο να προσπαθεί κάποιος να πλασάρει κάτι τέτοιο. Προσέθεσε δε ότι και στην κυβέρνηση αλλά και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει ενιαία φωνή για το status μετά το πέρας του προγράμματος. «Η χώρα μπαίνει σε καινούργια φάση, η έξοδος είναι καθαρή από νέα μέτρα» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΔΝΤ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι το Ταμείο προσπαθεί εδώ και 3 χρόνια να αποφασίσει αν θα μπει στο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι αν θέσει απαιτήσεις για το αφολορόγητο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Σημείωσε ότι η φορολογία είναι περίπου στη μέση ως προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αναφέροντας ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης μείωσαν τη φορολογική επιβάρυνση και τις ασφαλιστικές εισφορές για μεγάλη μερίδα του κόσμου.

«Η έξοδος από τα προγράμματα θα σημάνει και μεγαλύτερη δυνατότητα άσκησης πολιτικής» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα βρεθούμε μέσα σε μία νύχτα στον παράδεισο, αλλά και η αναπαραγωγή της μιζέριας για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας δεν κάνει καλό. Η ΝΔ μιλάει συνέχεια για καταστροφές και όταν αυτές δεν έρχονται χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της» σημείωσε ο κ. Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Μιλώντας για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι η Βουλή έχει πλειοψηφίες που θα μπορούσαν να προωθήσουν προοδευτικές αλλαγές, χαρακτηρίζοντας θετικές τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το Σύνταγμα. Ωστόσο εδώ υπάρχουν κυβερνητικά προγράμματα και προτεραιότητες, και δεν μπορώ να ακούω ‘'να μην έρθει αυτός γιατί θα φύγω εγώ, ή ότι δεν υπάρχουν σκάνδαλα Siemens ή Novartis από κάποιους», σχολίασε.

Τέλος, για το χρόνο των εκλογών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι αυτές θα διεξαχθούν «τον Σεπτέμβρη του 2019 όταν η κυβέρνηση θα κλείσει 4 χρόνια από τη φρέσκια εντολή και θα έχουν ισορροπήσει τα πατήματα της οικονομίας, και τότε ο κόσμος θα κρίνει ποια είναι η παράταξη που έβγαλε τη χώρα από την κρίση και ποια μπορεί να συνεχίσει την πορεία ανάκαμψης και όχι της ύφεσης και των σκανδάλων», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα