PASTER Evolution: Κίνδυνοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Oι σπουδαστές του Τομέα Υγείας του ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΣΤΕΡ παρακολούθησαν την διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του PASTER Evolution την Τρίτη 5 Μαρτίου, με θέμα: Κίνδυνοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Οι ομιλητές κύριος Ψωμιάδης Χαράλαμπος και κύριος Ταχτσόγλου Γαβριήλ, υπεύθυνοι στην ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αναφέρθηκαν στην αποκατάσταση ατόμων με σύνδρομο αποδιοργάνωσης μετά την νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής

Θεραπείας(Μ.Ε.Θ) και στις βασικές αρχές αναλγησίας και καταστολής και μυοχάλασης στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.). Ο πόνος, η διέγερση και το παραλήρημα είναι από τα συχνότερα προβλήματα που εμφανίζονται στη ΜΕΘ, και συνδυάζονται με αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα.

Η αναλγησία και η καταστολή χρησιμοποιούνται κυρίως για την καταπολέμηση του πόνου, του άγχους και της διέγερσης, και τη βελτίωση του συγχρονισμού ασθενή-αναπνευστήρα. Οι σπουδαστές, έχοντας τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εισηγητές, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, στη Μ.Ε.Θ.

Keywords
Τυχαία Θέματα