Αυτή είναι η "σωστή" διάρκεια τσακωμού μεταξύ συντρόφων – Γιατί δεν πρέπει να την ξεπερνάς;

Κεφάλαιο καβγάς. Σα να λέμε… αναγκαίο κακό μέσα σε μία σχέση.

Τα ζευγάρια –εκείνα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη κυρίως- είναι αναπόφευκτο να πέσουν στην παγίδα του τσακωμού για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι λόγοι αυτοί έχουν πολλάκις αναλυθεί σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, ωστόσο υπάρχει ένα άλλο εξίσου σημαντικό κομμάτι του τσακωμού που χρήζει ανάλυσης.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη διάρκειά του. Για να ακριβολογούμε, από τη σωστή διάρκειά του. Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχει ένα συγκεκριμένο

χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο είναι θεμιτό να ξεκινά και να ολοκληρώνεται ένας καβγάς μεταξύ δύο ανθρώπων που βρίσκονται σε σχέση. Ποιο είναι αυτό; Τα τρία λεπτά.

Κι αν σου φαίνεται λίγος ο χρόνος αυτός για να προλάβεις να θυμώσεις, να μαλώσεις και να τα ξαναβρείς, η σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια, Melissa Ferrari, έχει δηλώσει κάτι που σίγουρα σε ενδιαφέρει:

«Όταν έχουμε μία διαφωνία με το σύντροφό μας, τείνουμε να “φοβίζουμε” ο ένας τον άλλο, υψώνοντας τη φωνή μας ή κάνοντας περίεργες κινήσεις και εκφράσεις στο πρόσωπό μας. Τότε, η αμυγδαλή (μια αμυγδαλωτή περιοχή στον εγκέφαλο) σταματά να λειτουργεί φυσιολογικά. Είτε εγκαταλείπει εντελώς είτε ετοιμάζεται… για κανονική μάχη. Αν περάσουν τα τρία λεπτά και εξακολουθείτε να τσακώνεστε, είναι απίθανο να έχετε ένα δίκαιο και για τους δύο αποτέλεσμα».

Αυτή την εξήγηση έδωσε η ίδια για τα τρία λεπτά που παρουσίασε ως «ιδανική διάρκεια τσακωμού» στη HuffPost της Αυστραλίας, τονίζοντας τη σημασία του να είναι το αποτέλεσμα ενός καβγά δίκαιο και για της δύο πλευρές. Να μην βγαίνει –σα να λέμε- ο ένας «από πάνω». Διότι στην περίπτωση αυτή το ψυχολογικό κόστος θα ήταν τεράστιο και για τους δύο.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα περάσει από το μυαλό σου να γκρινιάζεις ή -ακόμα χειρότερα- να κρατάς μούτρα για ώρες, σκέψου το διπλά.

Η επιστήμη σίγουρα δεν θα είναι με το μέρος σου…

πηγή: limeandlife.com

Keywords
Τυχαία Θέματα